Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Thomas Haenen
20 augustus 2017, 7:00
7 min leestijd
Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Android 7.0 Nougat is de nieuwste Android-versie die sinds augustus 2016 beschikbaar is. Lang niet elk toestel zal de software echter ontvangen. In dit overzicht vind je voor welke smartphones en tablets een Android 7.0 update is weggelegd.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.0 Nougat update-overzicht

Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke smartphones en tablets de Android 7.0 update ontvangen. Bij sommige toestellen is deze informatie door de fabrikant bevestigd, terwijl het bij andere op basis van speculatie of geruchten is. We zullen dit overzicht regelmatig bijwerken naarmate we meer weten over de uitrol van Android 7.0, zodat je weet elke toestellen geüpdatet worden naar de nieuwste versie.

In dit overzicht vind je tussen haakjes ook wanneer de update waarschijnlijk wordt uitgerold. Houd er echter rekening mee dat plannen kunnen veranderen. Fabrikanten rollen de nieuwe software geleidelijk wereldwijd uit, waardoor niet elke gebruiker op hetzelfde moment aan de beurt is. Als een fabrikant een update vrijgeeft in één land, kan het nog weken of zelfs maanden duren voor we hem in Nederland hebben. Bovendien moeten providers de updates vaak ook nog goedkeuren, waarvoor bezitters van een branded toestel (van een provider) nog iets langer moeten wachten.

De afgelopen maanden heeft Google al diverse tests van Android 7.0 Nougat uitgevoerd. Gebruikers konden meedoen door zich aan te sluiten bij het bètaprogramma, dat voor het eerst voor een breed publiek beschikbaar was. Was je aangesloten, dan kreeg je regelmatig een update naar de nieuwste versie van de Android N Developer Preview.

Dit Android 7.0 update-overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 24 augustus 2017.

Google

Nexus-toestellen zijn altijd als eerste aan de beurt bij een uitrol van een nieuwe update. Onderstaande toestellen kunnen daarom al snel met Android Nougat aan de slag. De Nexus 5 valt helaas buiten de boot: de drie jaar oude smartphone krijgt géén update.

 • Nexus 5X (uitrol gestart)
 • Nexus 6P  (uitrol gestart)
 • Nexus 6 (uitrol gestart)
 • Nexus 9 (uitrol gestart)
 • Nexus 5 (krijgt geen update)
 • Nexus Player (uitrol gestart)
 • Oudere toestellen (onzeker)
 • Google Play-toestellen (augustus 2016)
 • Android One-toestellen (augustus 2016)

Samsung

Met een vlaggenschip van Samsung kun je vaak meerdere jaren rekenen op updates. Heb je een wat minder duur toestel, dan is de kans wat kleiner dat je een update krijgt. Goedkope smartphones krijgen hooguit één en soms zelfs geen updates. De complete lijst is nog onbekend, maar we verwachten dat high-end smartphones nog dit jaar een update krijgen.

Motorola/Lenovo

Toen Motorola nog onderdeel was van Google, bracht het bedrijf snelle updates uit voor vrijwel al zijn smartphones. Nu Lenovo het moederbedrijf is ligt het tempo helaas wat lager en ook wordt er een stuk minder bijgewerkt. Zo vallen relatief recente smartphones van het bedrijf, zoals Moto E3, volledig buiten de boot. Ook oudere Moto G-smartphones krijgen helaas geen update.

LG

LG heeft een vrij breed assortiment, maar werkt doorgaans alleen zijn duurste smartphones bij. Android 7.0 voor de topmodellen lijkt waarschijnlijk, maar de status van de X-serie en K-serie is nog onduidelijk.

Sony

Bij Sony worden toestellen jarenlang van updates voorzien. De fabrikant loopt in zekere zin voorop als het gaat om oude smartphones updaten: de inmiddels bijna vier jaar oude Xperia Z ontving recentelijk nog een update. Sony heeft bekendgemaakt dat de Xperia X-serie wordt bijgewerkt, net als enkele Xperia Z-toestellen. De Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact vallen helaas buiten de boot.

HTC

Alle recente topmodellen krijgen een update, zo heeft HTC aangegeven. Wanneer is nog onbekend, maar in het verleden begon HTC de uitrol vaak binnen negentig dagen na de release van een nieuwe versie van Android. Deze lijst wordt mogelijk later nog uitgebreid met goedkopere toestellen.

Huawei en Honor

Lange tijd bleef Huawei in gebreke en werden zelfs high-end smartphones niet of nauwelijks bijgewerkt. Inmiddels lijken de Chinezen iets bij te draaien en zien we updates voor in ieder geval de topmodellen. Wel lijkt alles dat ouder dan een jaar is buiten de boot te vallen, en wanneer nieuwere toestellen bijgewerkt worden is ook nog even afwachten.

Honor, het submerk van Huawei, volgt grotendeels hetzelfde beleid van het moederbedrijf: steeds vaker updates, maar nog lang niet voor elk toestel en vaak ook niet zo heel snel. Honors plannen zijn onbekend, maar dit is wat we verwachten.

OnePlus

OnePlus richt zich op een publiek van techfanaten en moet dus haast wel snelle updates uitbrengen voor zijn smartphones. We betwijfelen of de inmiddels twee jaar oude OnePlus One nog een update krijgt, maar de andere toestellen van de fabrikant kunnen vermoedelijk snel met Android Nougat aan de slag.

Acer

Acer brengt ieder jaar weer een groot aantal goedkopere Android-smartphones uit, maar voorziet deze zelden tot nooit van updates. Het bedrijf heeft nog geen plannen bekend gemaakt voor Android 7.0, maar de kans is helaas klein dat er daadwerkelijk updates zullen verschijnen.

Alcatel

Hetzelfde geldt voor Alcatel. Deze Chinese fabrikant brengt jaarlijks tientallen nieuwe toestellen uit die eigenlijk nooit bijgewerkt worden. De kans bestaat dat een recent vlaggenschip, zoals de Alcatel Idol 4, in de toekomst een Android 7.0 update krijgt. Het verleden leert ons echter dat de kans daarop zeer klein is.

Wileyfox

De toestellen van Wileyfox liepen voorheen op CyanogenOS, een aangepaste versie van Android met veel flexibiliteit. Onlangs werd bekendgemaakt dat Cyanogen stopt. In plaats van dat besturingssysteem krijgen alle Wileyfox-smartphones een standaardversie van Android 7.1 (Nougat), met dezelfde features die in CyanogenOS zaten.

BlackBerry

Hoewel het Canadese bedrijf nog niet heel actief is op het gebied van Android-toestellen, zijn ze wel goed in updates bijhouden. Beveiligingsupdates worden doorgaans snel uitgerold en ook Android Nougat zal voor de Priv uitrollen.

android nougat

Dit brengt de Android 7.0 Nougat-update

Android Nougat is een relatief grote update met een aantal features waar gebruikers al lang op wachten. Daarnaast zijn er veel minder zichtbare verbeteringen doorgevoerd die Android soepeler en sneller laten lopen. We hebben de hoofdpunten op een rijtje gezet voor je.

 • Er is een splitscreenmodus om twee apps tegelijk te openen
 • Picture-in-picture-modus om video’s in een hoekje te bekijken
 • Ondersteuning voor Google Daydream, waarmee Android geschikt is voor vr
 • Android kan zichzelf nu automatisch updaten op de achtergrond
 • Nieuwe look voor notificaties, met optie om direct te reageren op binnenkomende berichten
 • Accubespaarmodus Doze verbeterd, waardoor je telefoon energiezuiniger is op stand-by
 • Meer emoji
 • Aangepast design van instellingen en mapjes
 • En een groot aantal stabiliteitsverbeteringen en bugfixes.

Android Nougat videoreview

In de onderstaande video lichten we de vijf belangrijkste features van Android Nougat, zodat je in een paar minuten het belangrijkste weet over de update. Check ook onze Android Nougat review, waarin we uitgebreid ingaan op alle nieuwe functies.

Android 7.0 Nougat videoreview: de 5 belangrijkste features

Lees het laatste nieuws over Android Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu