De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Screenshots: zo ziet Android Pie-update er op de Samsung Galaxy S9 uit

Thomas Haenen
24 oktober 2018, 16:55
2 min leestijd
Screenshots: zo ziet Android Pie-update er op de Samsung Galaxy S9 uit

De Samsung Galaxy S9 krijgt een verbeterde nachtmodus, zo blijkt uit screenshots van de Android Pie-update van het toestel. Gebruikers moeten wel nog even wachten op de nieuwe versie.

Android Pie op de Galaxy S9

Volgens XDA-Developers wordt een bètaversie van de nieuwe software binnenkort al verspreid over een select groepje gebruikers. Galaxy S9-bezitters die zich in het verleden hebben aangemeld voor het bètaprogramma kunnen waarschijnlijk vanaf volgend maand aan de slag met de Android Pie-update. De site heeft alvast enkele screenshots gedeeld, waarop onder andere de nieuwe nachtmodus te zien is.

Samsung heeft eerder geëxperimenteerd met een nachtmodus, maar bij deze update lijkt deze opeens een stuk consistenter. Niet alleen wordt de achtergrondkleur van apps aangepast, ook de menuvensters zelf hebben een bijpassende kleur. Bij apps die standaard lichtgrijs met wit combineren, zie je in de nachtmodus plots donkergrijs op zwart. Het is een stuk rustiger voor de ogen, en zorgt bovendien voor accubesparing.

De meeste menu’s en apps hebben tevens een kleine make-over gekregen. Hoeken zijn wat ronder gemaakt, en ook veel meegeleverde apps zijn opgefrist. Op het eerste gezicht zijn er geen andere grote nieuwe features toegevoegd.

Nieuw in Android Pie

In de stockversie van Android Pie heeft het besturingssysteem ook een compleet andere menubalk. De drie knoppen die onderaan in beeld staan, zijn door Google vervangen door verschillende ‘gebaren’. Door te swipen en vegen, kun je switchen tussen applicaties. Op deze screenshots is nog wel een menubalk te zien. Waarschijnlijk laat Samsung gebruikers kiezen of ze de balk wel of niet willen zien.

→ Check de Android 9.0 (Pie)-review en ontdek alle nieuwe features

De meeste gebruikers zullen nog een paar maanden geduld moeten hebben voor ze aan de slag kunnen met Android 9.0. Samsung Frankrijk kondigde onlangs aan dat de Android Pie-update pas in januari 2019 verschijnt voor de Galaxy S9. Oudere Samsung-smartphones zijn waarschijnlijk pas in de loop van volgend jaar aan de beurt. Heel verrassend is het niet: de eerste Android Oreo-updates van Samsung verschenen ook pas in februari 2018, een half jaar nadat Google de software uitbracht.

→ Overzicht: deze toestellen krijgen de Android Pie-update

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's