De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo wordt Google Home binnenkort een stuk veelzijdiger

Erwin Vogelaar
8 december 2016, 19:14
2 min leestijd
Zo wordt Google Home binnenkort een stuk veelzijdiger

Google heeft een Google Assistant API beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars, zodat nieuwe gespreksacties voor Google Home geïntroduceerd kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant API

Met Google Home kun je in je huiskamer allerlei dingen vragen aan de Google Assistant. De mogelijkheden van deze assistent zijn echter nog wat beperkt. Door het gebruik van IFTTT zijn er al meer opties, maar nu heeft Google ook een API beschikbaar gesteld zodat ontwikkelaars nieuwe interacties kunnen creëren. Specifiek gaat het hier om apps, of andere diensten, die op deze manier ondersteuning kunnen krijgen voor Google Home via een gespreksactie. Dit betekent dat de gebruiker een vraag stelt en er vervolgens een gesprek kan plaatsvinden over die vraag.

google assistant api

Zodra ontwikkelaars een dergelijke gespreksactie hebben gecreëerd en deze hebben ingediend bij Google, hoeven gebruikers niets te doen. Zodra Google de actie heeft goedgekeurd, kan er direct via Google Home gebruik van gemaakt worden. Je hoeft dus niets extra’s te installeren of te updaten. Voor het werken met de Google Assistent heeft Google de website Actions on Google opgericht. Deze pagina is bedoeld voor ontwikkelaars, die daar de tools vinden die ze nodig hebben en video’s met tips krijgen. Google stelt dat dit nog maar de start is en dat de gespreksacties op een later tijdstip ook naar de Google Pixel, Pixel XL en Allo zullen uitrollen.

Deze stappen die Google zet zijn goed nieuws voor de veelzijdigheid van de Google Assistant. Hoewel we op dit moment Google Home en de Google Pixel alleen nog maar via een omweg in de Benelux kunnen verkrijgen, gaat de ontwikkeling van de Google Assistant behoorlijk snel. Dus zodra we er zelf allemaal mee aan de slag kunnen, hebben we direct een sterker platform. Wanneer dat het geval zal zijn, is helaas nog niet bekend. Allo is wel in de Benelux te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu