De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Google Assistent-updates zijn ontdekt in broncode van de app

Thomas Haenen
8 juli 2019, 9:37
2 min leestijd
Deze Google Assistent-updates zijn ontdekt in broncode van de app

De Google Assistent wordt de komende weken weer een stukje slimmer, zo blijkt uit nieuwe features ontdekt in de broncode. Onder andere snelkoppelingen en gepersonaliseerd advies staan op de planning.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent updates verwijzen naar Ambient Mode

In de broncode van de Google-app staan onder andere verwijzingen naar een ‘Ambient Mode’ voor de Google Assistent. Dat ontdekte 9to5Google. Aanpassingen in de broncode betekenen doorgaans dat de features bijna klaar zijn om uitgebracht te worden. Op dit moment kun je er als gebruiker nog niet mee aan de slag, maar mogelijk verschijnen ze wel binnen enkele weken tot maanden.

Google Assistent-updates

De ‘Ambient Mode’ is bedoeld voor smartphones met een always on-oled-scherm, dat ook op stand-by nog wat informatie op het scherm tonen. De Ambient Mode van de Google Assistent kan bijvoorbeeld ontspannende geluiden afspelen terwijl je in slaap valt. Ook kan je in deze modus het weer en je afspraken zien zonder je toestel te ontgrendelen.

Ook werkt Google mogelijk aan een manier om de Assistent te personaliseren rondom bepaalde thema’s. “Hey, ik ben de Google Assistent, hier om je de hele dag door te helpen. Ik kan behulpzamer zijn als ik je beter ken. Op welke gebieden kan ik je helpen?” is een reactie die in de broncode opgedoken is. Vervolgens krijgt de gebruiker een lijst met thema’s te zien, al is onduidelijk om wat voor thema’s het precies gaat.

Snelkoppelingen voor slimme acties

Tot slot krijgt Google Assistent ‘snelkoppelingen’, een mogelijke variant op de ‘routines‘ die nu al voor de Engelse variant beschikbaar zijn. Met routines kun je zelf een commando instellen, waarmee meerdere acties in één keer uitgevoerd worden. Stel bijvoorbeeld in dat je door ‘OK Google, tijd voor een film’ automatisch de lichten dimt, de televisie aanzet en de muziek pauzeert.

Deze routines zijn helaas nog niet beschikbaar voor de Nederlandse Google Assistent. Ook moet je ze nu nog zelf samenstellen. 9to5Google speculeert dat je straks mogelijk snelkoppelingen van andere gebruikers kan selecteren en instellen. Via een ‘Ontdek’-sectie in de Google-app zie je dan de populairste snelkoppelingen van andere gebruikers.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu