Google Assistent kan nu websites voorlezen, ook in het Nederlands

Colin Baak
5 maart 2020, 10:57
1 min leestijd
Google Assistent kan nu websites voorlezen, ook in het Nederlands

“Hé Google, lees voor” zorgt er vanaf nu voor dat een website volledig wordt voorgelezen. Deze functie werkt ook in het Nederlands en is onderdeel van Google Assistent.

Google Assistent: voorlezen van websites nu mogelijk

De Google Assistent wordt alsmaar slimmer en nu is er weer een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan deze digitale assistent. Als je aan het browsen bent in Chrome en de assistent activeert kun je met het commando: “Hé Google, lees voor”, de inhoud van de website laten voorlezen.

Daarbij scrollt de tekst op de pagina mee, zodat je weet waar de assistent is met voorlezen. Het voorlezen werkt ook in de Google- en Google Nieuws-app en integratie met de vertaalfunctie van de zoekgigant is er ook. Zo kun je een artikel of webpagina eerst vertalen in je eigen taal om het vervolgens voor te laten lezen.

Naast Nederlands werkt deze functie op het moment van schrijven in 42 talen. Je kunt tijdens het voorlezen ook een stukje voor- of juist achteruit springen. Tot slot is het ook mogelijk om het tempo van de voorleesstem aan te passen.

Lees ook: Google Assistent leest nu je appjes voor en helpt met beantwoorden

Gefaseerde uitrol

De wereldwijde uitrol van deze nieuwe Assistent-functie is al wel begonnen. Het kan echter even duren, voordat je deze functie ook kunt gebruiken op jouw eigen toestel. Hier op de redactie van Android Planet was de voorleesmogelijkheid nog niet te gebruiken, heb jij ‘m al wel gespot?

Lees het laatste nieuws over Google Assistent

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu