Google Blocks maakt vr-ontwikkeling makkelijker: bekijk de eerste creaties

Erwin Vogelaar
9 juli 2017, 13:48
2 min leestijd
Google Blocks maakt vr-ontwikkeling makkelijker: bekijk de eerste creaties

Google lanceerde enkele dagen geleden Blocks, een app om 3d-objecten voor virtual reality te boetseren. Creatievelingen maken nu al de tofste dingen.

Lees verder na de advertentie.

Google Blocks voor virtual reality

Google maakt het creatievelingen makkelijker om werelden voor virtual reality te creëren. Zelfs als ze geen ervaring hebben met modelleren. Via de app Blocks voor de HTC Vive en Oculus Rift, worden objecten in 3d gemaakt in plaats van 2d op een plat scherm. In onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat.

Blocks: Easily create 3D models in VR

De objecten worden in een specifieke ‘low poly’-stijl gemaakt. Deze stijl zorgt ervoor dat modellen niet fotorealistisch hoeven te zijn, waardoor creativiteit voorop staat. Geplaatst in een vr-ervaring, vraag deze stijl ook minder van de hardware.

In Google Blocks krijg je zes verschillende tools om aan de slag te gaan. Denk hierbij aan een tool om om te vormen, te schilderen en te gummen. Ben je klaar, dan zijn de objecten in een eigen app te plaatsen, maar ook te exporteren zodat anderen het kunnen gebruiken. Hoewel Blocks nog maar kort beschikbaar is, zijn er al een aantal hele toffe objecten gemaakt. Dit geeft aan hoe toegankelijk de app is. Check bijvoorbeeld deze bos rozen met aardig wat details.

blocks

Of deze Blocktopus, die laat zien hoe groots en uitgebreid de objecten kunnen zijn. Op deze pagina struin je langs andere objecten die door makers zijn gedeeld.

blocks

Google Blocks is enkel verkrijgbaar voor de HTC Vive en Oculus Rift, omdat hier meer kracht achter zit dan bijvoorbeeld Google Daydream. Ook zijn de controllers voor deze brillen beter, zodat precisie tijdens het modelleren van objecten mogelijk is.

Maar Blocks is wel een manier voor ontwikkelaars om sneller werelden te maken die ook toegankelijk zijn via Cardboard, Daydream of Gear VR. Heb je zelf een vr-bril en wil je ook aan de slag? Blocks is gratis verkrijgbaar in de Oculus Rift Store en via Steam.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu