De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Home Hub onthuld: slimme assistent met eigen scherm

Thomas Haenen
9 oktober 2018, 17:25
3 min leestijd
Google Home Hub onthuld: slimme assistent met eigen scherm

De Google Home Hub is een slim scherm met ingebouwde Google Assistent. Daarmee is het de volgende evolutie van Googles handige hulpjes voor in huis.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Hub aankondiging: dit moet je weten

Het apparaat is in feite een simpele tablet en speaker in één. Aan de voorkant zit een 7 inch-touchscreen, met een vrij forse speaker. De Google Home Hub is vanaf eind oktober te koop in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, voor een adviesprijs van omgerekend zo’n 150 euro. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een Nederlandse release.

Net als de gewone Google Home luistert de Hub altijd mee, klaar om te helpen. Zeg ‘OK Google’ om de Google Assistent een commando te geven of vraag te stellen. Anders dan de gewone Home heeft de Hub echter ook een scherm, waar extra informatie getoond kan worden. Zo wordt het weerbericht niet alleen voorgelezen, maar krijg je ook de verwachting voor de rest van de week te zien.

Tijdens het Made by Google-evenement liet het zoekbedrijf onder andere zien hoe handig de Hub is op het aanrecht of op de keukentafel. Zo kan het apparaat de verschillende stappen van een recept aan je tonen én uitleggen met beeld. Ook kun je korte videosamenvattingen van het nieuws bekijken.

Ook heeft de app verschillende tools die hem geschikt maken voor het hele gezin. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de Hub niet luistert tijdens etenstijd, en dat je kinderen geen expliciete video’s mogen openen. De Hub kan alle apparaten in huis bedienen met de Home-app, van de lampen tot de garagedeur tot de thermostaat.

Home Hub kan verder gebruikt worden als fotolijstje. Is het apparaat niet in gebruik, dan worden automatisch de beste foto’s van je Google Foto’s-archief getoond. Via de app selecteer je welke albums er getoond worden, zodat je bijvoorbeeld alleen foto’s van je partner of huisdieren ziet.

Home Hub in Nederland

Het is nog onbekend of de Home Hub in Nederland verschijnt. Google kondigde vandaag wel een Nederlandse release aan voor de Home en Home Mini, de twee stemgestuurde speakers die al geruime tijd in andere landen verkocht worden. Mogelijk verschijnt Home Hub pas in de loop van 2019 in Nederland.

Andere slimme schermen

De Home Hub is anders dan een Android-tablet. Het apparaat loopt op zijn eigen, beperkte software. Je kunt er geen apps op zetten, en het aantal diensten is dan ook beperkt. Zo is de Hub niet bedoeld om games op te spelen, of beeld te bewerken. Wel heeft de Home Hub ondersteuning voor wifi en bluetooth, zodat hij gekoppeld kan worden aan het internet en veel andere apparaten.

Google is niet het eerste bedrijf dat slimme assistenten met een scherm verkoop. Sterker nog: JBL en Lenovo brachten deze zomer al een slim Google Assistent-scherm uit in de Verenigde Staten met dezelfde software. Deze varianten zijn iets duurder, maar hebben beter geluid of grotere speakers. Ook van Alexa, de stemgestuurde assistent van Amazon, zijn varianten met scherm te vinden.

Ontdek meer over de Google Home-familie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu