Google I/O 2021 vindt online plaats van 18 tot en met 20 mei

Kaylee Laurens
7 april 2021, 20:10
2 min leestijd
Google I/O 2021 vindt online plaats van 18 tot en met 20 mei

Via de officiële webpagina maakt Google na het oplossen van een ​​reeks programmeerpuzzels de datum van de I/O 2021-conferentie bekend. Het ontwikkelaarsevenement van dit jaar vindt plaats van 18 tot en met 20 mei.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2021 datum: 18 tot en met 20 mei

Google I/O is één van de belangrijkste evenementen voor Android-fans. Op deze conferentie, waarvoor de afkorting staat voor ‘Innovation in the Open’, maakt Google zijn plannen op software- en hardwaregebied voor het komende jaar bekend.

Vorig jaar werd de ontwikkelaarsconferentie helaas overgeslagen vanwege de coronapandemie: het was simpelweg te kort dag – zelfs voor Google – om een online alternatief te organiseren. Gelukkig is het bedrijf nu wel klaar voor een volledig online evenement.

Google I/O 2021 datum

Door het wegvallen van de fysieke samenkomst is Google I/O voor het eerst volledig gratis toegankelijk. Voorgaande edities vonden in het Shoreline Amphitheatre in Mountain View plaats en bood plaats aan Android- en Chrome-ontwikkelaars met toegangsticket. Deze tickets vlogen vaak vrij rap over de digitale toonbank. Dit jaar is iedereen gelijk, van ervaren ontwikkelaar tot groentje in de techwereld.

Programma Google I/O 2021

Dit jaar verwachten we meer te gaan zien over de opvolger van Android 11. In 2019 werden ook de Pixel 3a en Pixel 3a XL gepresenteerd tijdens Google I/O. Dit jaar hopen we dan ook meer over de Pixel 5a-serie te horen. Van die aankomende Pixel 5a verschenen eerder al renders. Tot slot verwachten we – net als elke I/O – informatie over nieuwe functies in Google-apps en -diensten. Het volledige en definitieve programma van I/O deelt Google eind april.

Wil je in aanloop naar de Google I/O 2021-conferentie op de hoogte blijven van al het laatste nieuws? Houd dan onze website in de gaten, download de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu