De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Renders tonen Google Pixel 5a met bekend uiterlijk’

Colin Baak
23 februari 2021, 8:41
2 min leestijd
‘Renders tonen Google Pixel 5a met bekend uiterlijk’

Een bekende lekker heeft renders gepubliceerd van een nieuwe Google-telefoon. De afbeeldingen van de vermeende Google Pixel 5a doen sterk denken aan eerdere Pixel-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: dit zijn de eerste Google Pixel 5a renders

De zogenaamde renders zijn verschenen op Voice en geplaatst door Steve Hemmerstoffer. Qua design wordt de Google Pixel 5a een mix van de Google Pixel 5 en Pixel 4a 5G. Het toestel krijgt een plastic behuizing en meet 156,2 bij 73,2 bij 8,8 millimeter. Alleen bij het camera-eiland is de 5a iets dikker: 9,4 millimeter.

Het scherm is volgens Hemmerstoffer 6,2 inch groot en het gaat om een plat oled-paneel. Het display heeft een full hd-resolutie en lijkt in alles op de Pixel 4a 5G, bijvoorbeeld qua schermranden. De twee camera’s op de achterkant zijn geplaatst in het kenmerkende vierkante camera-eiland, maar exacte details zijn nog onbekend.

Google Pixel 5a

Wel noemt de bron dat het waarschijnlijk gaat om een sensor met PDAF, oftewel phase detection autofocus, waardoor je sneller en beter kunt scherpstellen tijdens het fotogaferen. De frontcamera is verstopt in een klein gaatje in de linker bovenhoek van het scherm.

Aan de achterkant is de fysieke vingerafdrukscanner te vinden en muziek luisteren kan via de stereospeakers of een koptelefoon. De aankomende Pixel 5a heeft namelijk ‘gewoon’ een koptelefoonaansluiting.

Google Pixel 5a-onthulling onbekend

Wanneer Google plannen heeft om de Pixel 5a te onthullen is nog de vraag, want geruchten over dat toestel doen al even de ronde. In mei verwachten we echter aankondigingen rondom Google I/O. Dat zal dit jaar vast en zeker ook weer online plaatsvinden en is een grote conferentie voor ontwikkelaars. De zoekgigant gebruikt het event veelal voor aankondigingen op software- en hardwaregebied.

Google Pixel 5a

Het kan ook zo maar zijn dat de presentatie van de 5a langer op zich laat wachten. Zo werd de directe voorganger in de vorm van de Google Pixel 4a begin augustus 2020 gepresenteerd.

Wil je op de hoogte blijven van al het Google Pixel-nieuws? Houd dan onze website in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 5a
Google Pixel 5a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu