‘Gelekte Google Pixel 4-foto’s tonen camerabult en slimme sensoren’

Thomas Haenen
28 augustus 2019, 10:28
2 min leestijd
‘Gelekte Google Pixel 4-foto’s tonen camerabult en slimme sensoren’

De onthulling van de Google Pixel 4 laat nog ruim een maand op zich wachten, maar beelden van het toestel in gebruik zijn al uitgelekt. Die bieden een betere blik op het nieuwe design.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4 foto’s uitgelekt

De foto’s van de Google Pixel 4 werden op Twitter gedeeld door een redacteur van XDA Developers. Het lijkt om een testexemplaar van het toestel te gaan. Linksboven op het scherm wordt de Amerikaanse provider Sprint genoemd. Waarschijnlijk test deze provider het toestel alvast uit op het eigen netwerk voordat de Pixel 4 de verkoop in gaat.

Uit de foto’s blijkt dat de Google Pixel 4 een scherm heeft dat niet volledig voorkantvullend is. Zowel boven als onder het beeld zit een smalle, maar duidelijk zichtbare zwarte balk. Bij de bovenkant benut Google die extra ruimte voor verschillende sensoren. Het bedrijf beloofde eerder al geavanceerde gezichtsherkenning en handbewegingen.

Google deelde eerder dit jaar zelf al wat beelden van de achterkant van de Pixel 4. Toch geven ook de foto’s hier wat opvallende details prijs. Zo is de achterzijde van het toestel behoorlijk glanzend. Dat is een flinke verandering ten opzichte van eerdere Pixel-toestellen, die mat en glanzend glas combineerden. Ook heeft de Pixel 4 een aanzienlijke camerabult met een dubbele lens en een flinke flitser.

Dubbele camera met telelens

Als we eerdere geruchten mogen geloven heeft de Pixel 4 een primaire camera van 12 megapixel met verbeterde autofocus. Die wordt ondersteund door een telefotolens van 16 megapixel. Dat klinkt wellicht beperkt, als je het vergelijkt met de vier camera’s op de Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy Note 10 Plus en andere vlaggenschepen. Met de Pixel 3 heeft Google echter bewezen dat één lens is al genoeg is voor ijzersterke foto’s.

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL worden waarschijnlijk eind september of begin oktober gepresenteerd. Het is nog maar de vraag of de nieuwe toestellen ook in Nederland verschijnen. De goedkopere Pixel 3a die eerder dit jaar werd uitgebracht, is hier alleen via de grijze import voor een kleine meerprijs verkrijgbaar, omdat Google in Nederland zelf geen smartphones verkoopt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu