De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Lancering Google Stadia verloopt niet zo vlot als gehoopt

Colin Baak
20 november 2019, 9:24
2 min leestijd
Lancering Google Stadia verloopt niet zo vlot als gehoopt

De Google Stadia-lancering verloopt niet voor iedereen even vlot. Om te kunnen gamen is er een toegangscode nodig. Veel kopers van de Founder’s Edition hebben die echter nog niet ontvangen, terwijl dat wel werd beloofd.

Lees verder na de advertentie.

Toegangscodes nog niet verstuurd

Volgens Google gaat het om een klein deel van de codes die nog niet verstuurd zijn. Bestellers van de Founder’s Edition werd eerder verteld door Google dat ze werken volgens het fifo-principe, wat staat voor first in first out. Als eerste besteller van de speciale Google Stadia-startersset, zou je dus als eerste een toegangscode krijgen. Die is nodig om in te loggen op Stadia en een nickname aan te maken.

Op Reddit geeft Google aan hiervan op de hoogte te zijn. Ook heeft het bedrijf een probleem gehad met het versturen van niet werkende toegangscodes. Tot slot noemt Google dat ze verder gaan met het versturen van codes. Dat gebeurt in de volgorde van wanneer bestellingen zijn geplaatst.

Daarbij lijkt het niet uit te maken of de hardware uit het Founder’s-pakket al wel of niet afgeleverd is bij gebruikers. Daarin zitten een Chromecast Ultra en de speciale Stadia-controller. Ook op Twitter heeft Google gereageerd. In die tweet wordt genoemd dat spelers ook vandaag nog steeds hun code kunnen verwachten.

Google Stadia preview

Niet alle games worden in 4K gerenderd

Spelers die nu gebruik kunnen maken van Google Stadia kunnen games spelen in een 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Dat is wat Google belooft, maar ook dat blijkt niet helemaal waar te zijn.

Zo zijn er verschillende games die worden gerenderd in 1080p of 1440p met 60 frames per seconde. Vervolgens worden deze deze geupscaled naar 4K.

Wat is Google Stadia?

Google Stadia is de nieuwe dienst voor het streamen van games van Google. Zodoende kun je games spelen via een Chromecast Ultra, laptop, tablet of een Pixel-smartphone. Vanaf 2020 kun je gratis gamen in een 1080p-resolutie. Er is echter ook een betaald abonnement verkrijgbaar van 9,99 euro per maand. Daarmee kun je, volgens Google, games spelen in 4K met 5.1-geluid.

Google Stadia preview

Spellen moet je vervolgens nog los aanschaffen om aan de slag te kunnen. Wel krijg je als betalend lid wat korting op sommige games. Bij de lancering missen verschillende eerder beloofde functies. Android Planet heeft al wat eerste indrukken opgedaan, die check je in onze uitgebreide Google Stadia preview.

Lees het laatste nieuws over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's