Dit doet Google extra rond de verkiezingen

Erwin Vogelaar
2 maart 2017, 20:26
2 min leestijd
Dit doet Google extra rond de verkiezingen

Zo gaat Google verkiezingen overzichtelijker maken, zodat we op 15 maart voorbereid naar de stembus stappen.

Lees verder na de advertentie.

Google verkiezingen

Op 15 maart kunnen we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Google speelt hier de komende weken op in met enkele extra diensten, om “Nederlanders te voorzien van nuttige, objectieve en duidelijke informatie”. Zo zullen zoekopdrachten op Google naar een specifieke lijsttrekker Kennis Vensters opleveren. Deze vensters zetten alle informatie rond die persoon overzichtelijk in beeld.

Ook doet Google alles om mensen er aan het herinneren te gaan stemmen. Zo worden er via Google Now Cards notificaties gestuurd om aan te geven wanneer de verkiezingen zijn, maar ook waar mensen meer informatie kunnen vinden over de kandidaten en programma’s. Tevens wordt er in Google Agenda een herinnering geplaatst dat het tijd is om de stempas erbij te pakken. Op 15 maart zal bovenstaande Doodle geplaatst worden.

google verkiezingen

Daarnaast kun je op de speciale verkiezingpagina van Google Trends zien naar welke politieke partijen er het meest wordt gezocht. Op dit moment staat bijvoorbeeld D66 aan kop in de zoekopdrachten, gevolgd door VVD, PvdA, SP En PVV. De populairste vragen over de verkiezingen op Google zijn ‘Wanneer zijn de verkiezingen?’ en ‘Welke partijen doen mee aan de verkiezingen?’. Vluchtelingen/Immigratie, EU, Brexit en de gezondheidszorg zijn de meest gezochte politieke onderwerpen van het afgelopen jaar.

Google werkt via YouTube samen met website Vice aan het evenement Kiezen met Vice. Op 4 maart zal om acht uur ‘s avonds een debat plaatsvinden tussen jonge politici van VVD, D66 en PvdA. Dit debat zal op YouTube te volgen zijn als 360 graden-livestream.

Verkiezingen apps

Via allerlei Android-apps kun je op de hoogte blijven rond alles over de verkiezingen. We hebben de beste apps op een rijtje gezet. Houd je niet van die serieuze taal? Dan kun je de #Boos Polertiek-app van BNN proberen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu