Google’s vr-plannen: nieuwe versie Cardboard, Expeditions en Jump

Rutger Otto
28 mei 2015, 20:38
1 min leestijd
Google’s vr-plannen: nieuwe versie Cardboard, Expeditions en Jump

Google heeft tijdens Google I/O plannen bekendgemaakt rondom virtual reality. De zoekgigant kondigde onder anderen een nieuwe versie van de kartonnen VR-bril Cardboard aan.

Lees verder na de advertentie.

Google betreedt een nieuwe hoofdstuk in zijn virtual reality-avontuur. Het bedrijf kondigde verschillende nieuwe zaken  aan.

Google Cardboard

Een jaar nadat de eerste versie van Google Cardboard werd geïntroduceerd, lanceert Google vandaag een nieuwe versie, die in drie stappen in elkaar te zetten is. De nieuwe Cardboard VR-kijker is nog steeds van karton, maar is nu ook te gebruiken met smartphones die schermen hebben tot 6 inch. De bril heeft een nieuwe interactieknop die met elke telefoon werkt. Niet alleen met Android-toestellen, ook met iOS-devices.

google virtual reality

Op schoolreis in de klas

Ook nieuw is Expeditions. Met deze virtual reality-ervaring is het voor scholieren mogelijk om een andere plek (of wereld) te betreden, zonder de school te verlaten. Ook dit werkt met Cardboard. Het is de bedoeling dat alle kinderen een VR-bril krijgen die aan elkaar worden gelinkt. Op die manier ervaart iedereen dezelfde omgeving, maar kunnen ze zelf rondkijken.

Leraren kunnen kinderen bijvoorbeeld meenemen naar een onderwater-omgeving of musea. Tijdens deze virtual reality-rondleiding kan de leraar informatie verschaffen.

jump

Zelf Google virtual reality-content maken

Google heeft tot slot Jump geïntroduceerd, een camerastandaard waarmee gebruikers zelf virtual reality-video`s kunnen maken. Google werkt samen met GoPro aan zo`n standaard, waar meerdere camera`s in een cirkel aan bevestigd kunnen worden om in 360 graden te kunnen filmen.

Dankzij software van Google worden de opnames vervolgens aan elkaar gelijmd, zodat een mooie ronde video ontstaat die in VR bekeken kan worden.  Filmpjes die met Jump gemaakt zijn worden, kunnen bekeken worden via YouTube.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu