De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google had ‘slechts’ 10 miljard over voor WhatsApp-overname’

Gijs Ettes
20 februari 2014, 14:54
1 min leestijd
‘Google had ‘slechts’ 10 miljard over voor WhatsApp-overname’
WhatsApp-overname

De WhatsApp Facebook-overname is sinds vannacht rond, maar geruchten gaan dat er meer kapers op de kust waren, waaronder Google. Naar verluidt had de zoekgigant ‘slechts’ 10 miljard dollar over voor een WhatsApp-overname; aanzienlijk minder dan Facebook dus. Dat melden anonieme bronnen aan CNN. Google heeft niet gereageerd op het gerucht.

De overname van WhatsApp door Facebook is inmiddels al breed gedocumenteerd. Het sociale netwerk heeft miljarden betaald om de populaire berichtendienst over te nemen. WhatsApp heeft wereldwijd circa 450 miljoen gebruikers, waarvan er dagelijks meer dan 320 miljoen actief zijn. Zij sturen ruim 30 miljard berichten per dag. Wat Facebook precies van plan is met WhatsApp is niet bekend, maar oprichter Jan Koum heeft beloofd dat er voorlopig niets verandert aan de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

De WhatsApp-overname lijkt vooral een strategische zet van Facebook om honderden miljoenen gebruikers en hun telefoonnummers te ‘kopen’. De chat-app die in 2009 het levenslicht zag, is echter wel een directe concurrent van Facebook Messenger, zeker als je nagaat dat laatstgenoemde ook zonder Facebook-account te gebruiken is.

Voorlopig is de verwachting dat beide diensten naast elkaar blijven bestaan, net zoals dat het geval is bij Instagram. Dat sociale fotonetwerk werd in april 2012 overgenomen door Facebook voor 1 miljard dollar in cash en aandelen en is vooral bij jongeren populair als chatservice.

Lees ook ons artikel over de WhatsApp Android-versie met handige tips en trucs.

Wil je een WhatsApp-alternatief?

Lees ook de beste keuze voor een WhatsApp alternatief. Het laatste nieuws met betrekking tot de populaire chat-service lees je hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu