Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘HTC gaat nieuwe Nexus 10 maken’

Redactie
10 februari 2014, 12:01
1 min leestijd
‘HTC gaat nieuwe Nexus 10 maken’
htc nexus 10

De nieuwe Nexus 10 wordt mogelijk door HTC gemaakt. Dat meldt Digitimes, die veelal goede bronnen binnen Taiwan – het thuisland van HTC – heeft, maar er ook vaak naast zit. De HTC Nexus 10 komt volgens de website in het derde kwartaal van dit jaar uit en zou high-end hardware krijgen.

Alle Nexus-producten worden voorzien van high-end hardware voor een vrij schappelijke prijs. Dit is ook bij de huidige Nexus 10 het geval, die niet officieel in Nederland te koop is. Niettemin kun je de tablet wel bij sommige partijen aanschaffen. Eerder gingen geruchten dat LG of Samsung de nieuwe Nexus 10 zouden maken. Samsung heeft de huidige Nexus 10 ook gefabriceerd.

Lees verder na de advertentie.

HTC Nexus 10

Aandeel in HTC

Het is opvallend dat HTC als fabrikant van de Nexus 10 wordt genoemd. De mobieltjesfabrikant heeft niet echt ervaring met het ontwikkelen en op de markt brengen van tablets. Het Taiwanese bedrijf bracht in 2011 de Flyer op de markt, één van de weinige HTC-tablets. Het apparaat was een grote flop en werd na enkele maanden al niet meer geüpdatet.

Hoewel HTC nog wel aangaf om interesse te hebben in zowel tablets als wearables, is het verrassend dat het gerucht opduikt. HTC wordt ook genoemd als één van de bedrijven die de volgende Nexus-telefoon gaat maken. Volgens Digitimes zou HTC in 2012 zelfs een aanbod hebben afgeslagen om de Nexus 7 te produceren. Die taak is vervolgens door Asus op zich genomen.

Lees meer over de Nexus 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus 10
Samsung Nexus 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu