Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo ziet de HTC U12 Plus er uit: geen notch, wel vier camera’s

Thomas Haenen
4 april 2018, 11:03
2 min leestijd
Zo ziet de HTC U12 Plus er uit: geen notch, wel vier camera’s

De HTC U12 Plus krijgt geen notch, zo suggereren gelekte afbeeldingen van de nieuwe smartphone. Daarmee gaat het Taiwanese bedrijf tegen de trend in. Ook tonen de foto’s dat het toestel aan beide kanten een dubbele camera heeft.

Lees verder na de advertentie.

‘HTC U12 Plus foto’s verschijnen online’

Een accessoiremaker heeft voortijdig de eerste afbeeldingen van de HTC U12 of U12 Plus online gezet. Opvallend is daarbij onder andere het gebrek aan een notch. Hoewel bronnen suggereerden dat HTC zijn smartphone net als Apple, Huawei, Asus en anderen van een inkeping bovenaan het scherm zou voorzien, tonen de foto’s het tegendeel.

Aan de voorkant zit een 6 inch-scherm, met smalle zwarte balken boven- en onderaan het beeld. Zowel voorop als achterop zit een dubbele camera. Ook de vingerafdrukscanner zit achterop. Het toestel zou bovendien waterdicht zijn, en een vrij grote accu hebben van 3420 mAh.

De aankondiging van de nieuwe smartphone laat flink op zich wachten. In het verleden onthulde HTC zijn vlaggenschepen altijd in februari of maart, maar het lijkt erop dat we dit jaar tot mei moeten wachten. Volgens bronnen brengt het bedrijf namelijk maar één vlaggenschip uit in 2018, en daarvoor wil het de concurrentie met Samsung, Apple en Huawei zoveel mogelijk uit de weg gaan.

Minder nieuwe HTC-smartphones gepland

In 2017 verschenen er liefst drie nieuwe vlaggenschepen van HTC. Vroeg in het jaar kwam de HTC U Ultra, die later werd opgevolgd door zowel een HTC U11 als een U11 Plus. Alle drie de toestellen waren echter geen grote verkoopsuccessen. Bovendien heeft HTC sindsdien een groot deel van zijn ontwikkelteam en productiecapaciteit aan Google verkocht. Daarom is het aannemelijk dat HTC het dit jaar bij de U12 Plus houdt.

Enkele specificaties van de smartphone zijn inmiddels gelekt. Het toestel heeft een Snapdragon 845-chip, met 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte. De camera’s achterop zijn 16 en 12 megapixel, voorop zit een dubbele 8 megapixel-camera. Wanneer de HTC U12 Plus precies aangekondigd wordt, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu