De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Huawei werkt mogelijk aan eigen alternatief voor Android – update

Wouter Nijsen
24 juni 2016, 11:43
1 min leestijd
Huawei werkt mogelijk aan eigen alternatief voor Android – update

Huawei zou werken aan een nieuw mobiel besturingssysteem, waarmee de fabrikant minder afhankelijk moet  worden van Google. Dat meldt althans The Information.

Lees verder na de advertentie.

Update: Huawei heeft inmiddels in een statement laten weten geen plannen te hebben om een eigen besturingssysteem te bouwen. Het bedrijf blijft Android gebruiken, zolang het platform open blijft. Daarnaast blijft Huawei zijn eigen EMUI-skin verbeteren.

Huawei Android-alternatief

Enkele ex-medewerkers van Nokia werken momenteel mogelijk aan een nieuw besturingssysteem van Huawei. Hiermee wordt de Chinese fabrikant minder afhankelijk van Google, als laatstgenoemde bijvoorbeeld beperkingen gaat invoeren voor de aanpassingen die fabrikanten aan Android mogen doen. Het nieuwe besturingssysteem wordt voorlopig nog niet beschikbaar gemaakt, maar zou meer een noodmaatregel van Huawei zijn.

huawei p8 max

Daarnaast werkt Huawei momenteel aan een nieuwe versie van EMUI, de schil die het bedrijf over Android heen legt, zo meldde GSMinfo eerder deze week. In EMUI 5.0 zou voornamelijk het design op de schop gaan en meer Material Design-invloeden hebben. Onder meer de icoontjes en het kleurgebruik zouden worden veranderd, terwijl er mogelijk ook een app-drawer aan de skin wordt toegevoegd.

Huawei zou hierbij de hulp hebben ingeroepen van Abigail Brody, een designer die eerder bij Apple heeft gewerkt. De nieuwe software wordt mogelijk tijdens elektronicabeurs IFA, waar doorgaans ook nieuwe Huawei-toestellen worden getoond, aangekondigd.

Volgens de laatste geruchten heeft ook Samsung plannen om Android te laten voor wat het is, en het  te vervangen door het eigen besturingssysteem Tizen. Tizen is op dit momenteel alleen beschikbaar op smartwatches en  tv`s, maar komt dus mogelijk ook naar de belangrijke Samsung-smartphones.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's