Huawei Ascend P7 opvolger krijgt een saffieren scherm
Gijs Ettes

ascend p7 opvolgerIn gesprek met een Chinese krant heeft een topman van Huawei aangegeven dat de Ascend P7 opvolger waaraan het bedrijf momenteel werkt een saffieren scherm krijgt. Tijdens het interview toonde Yu Chengdong, die de apparatentak van Huawei leidt, zelfs een prototype van het toestel dat al is voorzien van het  kras- en stootbestendige glas.

Het huidige vlaggenschip, de Ascend P7, beschikt over een laagje Gorilla Glass 3 aan de voor- en achterzijde dat krassen en beschadigingen moet voorkomen. Saffierglas is nóg steviger, kan gebogen worden en laat meer licht door, waardoor het display helderder oogt. Daar is Corning, de maker van Gorilla Glass, het echter niet mee eens. Volgens de fabrikant is saffier prima voor de bescherming van kleine oppervlakken als cameralenzen en uurwerken van horloges, maar niet stevig genoeg  voor gebruik bij smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Huawei Ascend P7

Wanneer de Huawei Ascend P7 opvolger beschikbaar zal worden, is momenteel nog niet bekend. De P7 is wel sinds een aantal maanden verkrijgbaar in Nederland en de losse prijs van het toestel bedraagt momenteel circa 335 euro. Dat is relatief weinig gezien de high-end specificaties van het toestel:

  • 5 inch lcd-scherm met een 1080p-resolutie
  • 1,6GHz quadcore-processor (Huawei Kirin 910T)
  • 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte (uitbreidbaar)
  • 13 megapixel-camera (achterkant, 1080p-video), 8 megapixel-frontcamera
  • Beschikt over 4G, nfc en een 2500 mAh-accu

Ons uitgebreide oordeel lees je in de Ascend P7 review. Hieronder vind je de meest actuele Huawei Ascend P7 aanbiedingen.

Het laatste nieuws over de Ascend P7

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.