De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe Huawei-smartphone heeft geen notch, maar gat’

Thomas Haenen
20 juli 2018, 13:37
2 min leestijd
‘Nieuwe Huawei-smartphone heeft geen notch, maar gat’

Steeds meer Android-smartphones hebben een notch, een kleine inkeping bovenin voor de selfiecamera en enkele sensoren. Huawei heeft echter een alternatief in gedachten.

Lees verder na de advertentie.

Huawei’s notch-alternatief: camera in het scherm stoppen

De Chinese fabrikant werkt aan een selfiecamera die in het scherm zit, zo claimt het Koreaanse ETNews. Volgens de doorgaans betrouwbare bron komt de camera net iets onder de bovenkant zitten, volledig omringd door het scherm. De speaker en andere sensoren die normaal in de notch zitten, worden in een een hele kleine strook boven het beeld geplaatst. Een diagram toont waar Huawei heen wil.

Huawei notch-alternatief

Daarnaast wordt de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt, waardoor de voorkant vrijwel volledig uit scherm bestaat. Het zou de meest randloze smartphone tot nu toe worden. Het huidige vlaggenschip van de fabrikant, de Huawei P20 Pro, heeft nog wel een notch bovenaan in beeld.

De bron claimt dat het gat gebruikt wordt in een smartphone met een 6,4 inch lcd-scherm, die in het vierde kwartaal van dit jaar officieel onthuld wordt. Vermoedelijk gaat het daarmee om de opvolger van de Huawei Mate 10 Pro. Nieuwe toestellen in de Mate-reeks worden doorgaans in het najaar gepresenteerd, en zijn uitgerust met de beste Huawei-hardware van dat moment.

Andere notch-oplossingen

Huawei’s oplossing doet denken aan de Essential Phone. Dit toestel heeft de kleinste notch tot nu toe, met een compacte inkeping die nauwelijks groter is dan de selfiecamera. Er zit echter geen scherm meer boven de cameralens, terwijl Huawei’s ontwerp nog een klein beetje ruimte voor het beeld biedt boven de lens.

Huawei is niet het enige bedrijf dat experimenteert met alternatieven voor de notch. Zo kondigde de Chinese fabrikant Oppo onlangs de Find X aan, een Android-smartphone met uitschuifbare camera. Zodra de camera-app geopend wordt, schuift de selfiecamera automatisch omhoog. Andere bedrijven experimenteren met selfiecamera’s aan de onderkant of handmatig uitklapbare lenzen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu