‘Gelekte render toont Huawei P10 Plus met irisscanner’

Rick van der Veer
1 februari 2017, 12:09
2 min leestijd
‘Gelekte render toont Huawei P10 Plus met irisscanner’

Een nieuwe render toont de Huawei P10 Plus in volle glorie. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat het toestel een irisscanner aan de voorkant heeft.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10 Plus irisscanner

Huawei P10 Plus irisscanner

Een Chinese bron heeft een render van de Huawei P10 Plus online gezet. Aan de voorkant van het toestel is niet alleen een fysieke homeknop te zien, maar ook een sensor naast de frontcamera. Die sensor omvat hoogstwaarschijnlijk een irisscanner, aangezien steeds meer smartphones uitgerust worden met deze vorm van biometrische beveiliging.

Wat verder opvalt is dat de render een vingerafdrukscanner aan de achterkant toont, terwijl er een fysieke homeknop aan de voorkant zit. Eerdere berichten speculeerden nog dat Huawei de homeknop zou combineren met een vingerafdrukscanner, maar Huawei lijkt de scanner dus aan de achterkant te houden.

Eerder verstuurde het Chinese bedrijf al uitnodigingen voor de Huawei P10 onthulling, die mogelijk tijdens het aankomende Mobile World Congress (27 februari – 2 maart) plaatsvindt. Normaal gesproken presenteert Huawei nieuwe toestellen tijdens een eigen evenement. Dit jaar kiest het bedrijf er waarschijnlijk voor om zijn nieuwe vlaggenschip tijdens de technologiebeurs te onthullen.

Wat we al weten over de Huawei P10

Het geruchtencircuit heeft niet stil gezeten rondom Huawei’s nieuwe vlaggenschepen. Zowel de P10 als de P10 Plus krijgen een scherm met QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels), met een diagonaal van 5,2 inch voor de P10 en 5,5 inch voor de P10 Plus. Laatstgenoemde krijgt bovendien een scherm met gebogen randen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Ook wordt Googles virtualrealityplatform Daydream ondersteund.

Qua processor krijgen beide toestellen de nieuwste chip van Huawei onder de motorkap. De Kirin 965 octacore-processor wordt bijgestaan door 4 of 6GB aan werkgeheugen, met 64 of 128GB aan opslagruimte. Ook de dubbele Leica-camera van de Huawei P9 maakt zijn terugkeer bij de P10. Beide smartphones lopen op Android 7.0 met EmotionUI 5.0.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Anzhuo.cn
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu