Huawei P10 Plus

8

Huawei P10 Plus: luxe smartphone met dubbele camera

De Huawei P10 Plus is een high-end metalen smartphone met een dubbele camera aan de achterkant. Deze camera is gemaakt in samenwerking met camerabedrijf Leica, en staat garant voor uitstekende kiekjes. Daarnaast zijn ook het design en de interne specificaties van het toestel dik in orde. De behuizing is dun en van metaal gemaakt, terwijl onder de motorkap een razendsnelle Kirin-processor loopt uit eigen stal.

De smartphone is de grote broer van de Huawei P10 en de Huawei P10 Lite, die vergelijkbare specificaties heeft. De P10 Plus heeft met een 5,5 inch scherm een wat groter display, terwijl ook de accu extra vermogen heeft. De Leica-camera aan de achterkant maakte voor het eerst zijn debuut bij de Huawei P9, en staat garant voor uitstekende prestaties.

De Huawei P10 Plus in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei P10 Plus is dankzij zijn hoogwaardige behuizing en degelijke specificaties een waar vlaggenschip te noemen. Hieronder zetten we de specificaties van het toestel op een rijtje.

  • 5,5 inch ips-lcd-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • Dubbele Leica-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met EmotionUI 5.1
  • Krachtige Kirin 960-chipset met acht cores, 4GB werkgeheugen
  • 64GB interne opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Meer over de Huawei P10 Plus

In 2016 kondigde Huawei aan de samenwerking aan te gaan met de Duitse camerafabrikant Leica. Uit deze samenwerking kwam de dubbele camera van de Huawei P9 voort. Eén van deze sensoren maakt kleurfoto’s, terwijl de andere camera in zwartwit detail vastlegt en details registreert. Door deze te combineren krijg je als resultaat uitstekende foto’s.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om slechts één sensor te gebruiken om foto’s te maken. Het resultaat zijn plaatjes die er behoorlijk kunstzinnig uitzien. Met de Leica-software in de camera-app kun je bovendien je plaatjes op allerlei manieren vastleggen. Met verschillende effecten en filters kies je zo de juiste scène voor iedere situatie.

Huawei P9 Plus officieel

Huawei P10 Plus software: EmotionUI 5.1 met slimme features

Huawei heeft de P10 Plus voorzien van zijn eigen software-skin, EmotionUI. Deze software loopt op Android 7.0 Nougat en verandert het uiterlijk van het besturingssysteem aanzienlijk. Oude versies van de interface kregen veel kritiek, want Huawei werkte nooit met een app-lade en voorzag Android van een eigen notificatiesysteem dat niet met alle apps werkte.

Inmiddels heeft het bedrijf goed naar de kritiek geluisterd. Huawei introduceerde versie 5 van EmotionUI voor het eerst op de Mate 9. Deze versie leek al een stuk meer op Android zoals we dat van andere toestellen kennen, en brengt bovendien de app-lade en de standaard notificaties terug. De Huawei P10 Plus draait op versie 5.1 van de software, die nog wat extra kleine verbeteringen heeft.

Huawei P10 Plus hardware: chips uit eigen stal

Huawei-smartphones krijgen dan wel kritiek om hun software, maar op hardware-gebied zijn ze dik in orde. Waar andere fabrikanten chips van grote bedrijven zoals Qualcomm afnemen maakt Huawei deze zelf. Op deze manier kan het bedrijf zelf bepalen wat nodig is om een goede smartphone te maken.

De chip onder de motorkap van de Huawei P10 Plus is dan ook een Kirin 960-chipset. Deze octacore-processor bevat genoeg rekenkracht om zelfs de meest intensieve spellen vloeiend te kunnen draaien. Aan de andere kant kan de chip ook rustig aan doen om stroom te besparen, bijvoorbeeld wanneer je WhatsApp gebruikt of je email checkt. Zo gaat je accu lang genoeg mee om het eind van de dag te halen zonder op te hoeven laden.

Huawei P10 Plus release en prijs

De Huawei P10 Plus verschijnt op 10 april in Nederland voor 749 euro. De reguliere Huawei P10 wordt op 24 maart uitgebracht en kost 599 euro.

Huawei P10 Plus deals

Huawei P10 Plus

128 GB

€ 279,00

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P10 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu