De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei gaat de fout in met promotiemateriaal Huawei P9

Erwin Vogelaar
4 juli 2016, 20:44
2 min leestijd
Huawei gaat de fout in met promotiemateriaal Huawei P9

Huawei heeft een prachtige foto gepubliceerd die gemaakt zou zijn met de Huawei P9, maar stiekem is het plaatje geschoten met een camera die duizenden euro kost.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 promotiemateriaal

Huawei heeft een dom foutje gemaakt in de promotie van de Huawei P9. Op Google+ plaatste het bedrijf afgelopen weekend een prachtige foto van een vrouw in mooi zonlicht. “We hebben het voor elkaar gekregen om een prachtige zonsopgang met Deliciously Ella vast te leggen. De dubbele Leica-camera’s van de Huawei P9 maakt van foto’s schieten in omstandigheden met weinig licht een plezier.” Huawei is echter vergeten om de EXIF-data van de foto te verwijderen, zodat iedereen kan zien waar de foto daadwerkelijk mee gemaakt is. In dit geval een camera met een lens die bij elkaar duizenden euro kosten.

huawei p9 promotiemateriaal

Specifiek gezegd is bovenstaande foto gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III, met een dure EF70-200mm lens. Huawei heeft dus niet eens een Leica-camera gebruikt voor de foto, laat staan de camera’s van de P9. Huawei zal ongetwijfeld niet het enige bedrijf zien dat op deze manier zijn klanten bedonderd, maar andere bedrijven zijn op z’n minst zo slim om de EXIF-data van de foto te verwijderen voordat ze het gebruiken in hun promo-materiaal. Laat dit een les zijn dat promotiefoto’s van fabrikanten niet altijd overeenkomen met de foto’s die je daadwerkelijk met het toestel maakt.

In het geval van de Huawei P9 is het extra jammer, omdat het toestel daadwerkelijk een uitstekende camera heeft. In onze Huawei P9 review van het toestel schrijven we: “De theorie achter de camera`s is leuk tijdens een perspraatje, maar in de praktijk is het belangrijk dat de camera goed werkt. En dat doet de Huawei P9 zeker. Foto`s zien er bijzonder gelikt uit, de camera stelt snel scherp en biedt daarnaast enkele toffe features.”

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Google Plus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu