De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Lenovo maakt één van de laatste Nexus-toestellen’

Redactie
30 januari 2014, 10:14
1 min leestijd
‘Lenovo maakt één van de laatste Nexus-toestellen’
lenovo nexus

De Lenovo Nexus wordt één van de laatste Google-producten binnen zijn Nexus-lijn. Dat meldt Eldar Murtazin, analist en journalist met veelal goede bronnen. Hij meldde een week geleden dat Motorla “geen toekomst bij Google” had en dat Google het Amerikaanse bedrijf zou willen afstoten. En wat is gebeurd? Precies.

Volgens Murtazin zou de Lenovo Nexus “één van de laatste Nexus-producten” worden en specifiek op de Amerikaanse markt gericht zijn. Ook zou de Lenovo Nexus in enorm grote aantallen worden gefabriceerd. Vervolgens zou het Nexus-toestel gemakkelijk beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, een onderdeel dat Google en zijn partners nog niet is gelukt. Zo waren en flinke leveringsproblemen met de Nexus 4 en was de Nexus 5 in het begin ook moeilijk te verkrijgen.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo Nexus: het einde?

Mogelijk wordt de Lenovo Nexus ook daadwerkelijk de laatste Nexus. Door de overname van Motorola door Lenovo lijkt het erop dat Google gaat stoppen met eigen devices uit te brengen. Zo zou Google zich enkel gaan richten op Android, en kunnen fabrikanten de devices op de markt gaan brengen. De Google Play Edition-toestellen – normale smartphones en tablets met stock Android – zouden de Nexus-lijn en Googles Motorola-lijn gaan vervangen.

Ook meldde Google-ceo Larry Page dat de internetgigant zich meer gaat richten op de ontwikkeling van Android, zowel het mobiele besturingssysteem als het app-ecosysteem.

Lees meer over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu