De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Beveiligingsupdate van oktober beschikbaar voor Pixel- en Nexus-telefoons

Wouter Nijsen
2 oktober 2018, 11:37
2 min leestijd
Beveiligingsupdate van oktober beschikbaar voor Pixel- en Nexus-telefoons

Een nieuwe maand, een nieuwe beveiligingsupdate. De patch van oktober 2018 is nu te downloaden voor Google Pixel-toestellen en de Essential Phone, en brengt de nodige verbeteringen met zich mee. De komende weken verschijnt de update voor toestellen van andere fabrikanten.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate van oktober 2018

Google lost deze maand met de beveiligingsupdate 26 problemen op in Android. Hoewel de kwetsbaarheden niet misbruikt zijn, is het fijn dat ze tijdig worden gedicht. De beveiligingsupdate van oktober 2018 is beschikbaar voor de Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Nexus 6P, Nexus 5X en Pixel C. Ook voor gebruikers van de Essential Phone staat de update al op dag één klaar.

Naast de gebruikte beveiligingsoplossingen pakt de update ook een hardnekkig probleem voor de originele Pixel-telefoons aan. Door een bug was het met sommige opladers niet meer mogelijk om de smartphones snel op te laden. Voor gebruikers van de Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn er stabiliteitsverbeteringen toegevoegd als je Android Auto gebruikt. Updaten kan via ‘Instellingen > Systeem > Systeem-update’. Het is zaak om de update zo snel mogelijk te installeren, zodat je zeker weet dat je de nieuwste en meest veilige software draait.

Snel naar meer toestellen

De komende weken wordt de beveiligingsupdate van oktober 2018 ook beschikbaar voor Android-toestellen van andere fabrikanten. Nokia en Sony zijn bijvoorbeeld relatief snel met het uitrollen van updates, en ook Samsung werkt zijn populairste telefoons doorgaans vlot bij. Sommige andere fabrikanten kiezen ervoor om beveiligingpatches van meerdere maanden te bundelen, en deze slechts eens in de zestig tot negentig dagen vrij te geven.

Gids: de meestgestelde vragen over Android-beveiligingsupdates

Android Planet plaatst elke week een overzicht met smartphones die een beveiligingsupdate kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu