De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nexus 5X en 6P hebben (mogelijk) hun laatste update gekregen

Wouter Nijsen
6 november 2018, 16:38
2 min leestijd
Nexus 5X en 6P hebben (mogelijk) hun laatste update gekregen

Het lijkt erop dat de tijd van de Nexus 5X en 6P (en Nexus-toestellen in het algemeen) officieel voorbij is. De toestellen hebben met de beveiligingspatch van november 2018 mogelijk hun laatste update ontvangen, en worden niet langer door Google ondersteund.

Nexus 6P- en Nexus 5X-updates komen niet meer

Net als sommige andere smartphonefabrikanten maakt Google vanaf het begin duidelijk tot wanneer zijn smartphones updates ontvangen. Op een supportpagina is precies te lezen tot wanneer de zoekgigant nieuwe Android-versies en gegarandeerde beveiligingsupdates belooft, zodat je als gebruiker weet waar je aan toe bent. Helaas hebben we slecht nieuws, want het lijkt erop dat de Nexus 5X en Nexus 6P gisteren de laatste software-update hebben gehad.

nexus 5x updates

Op de supportpagina staat immers dat de Nexus 5X en 6P na november 2018 niet meer hoeven te rekenen op beveiligingspatches. Nieuwe Android-versies werden al langer niet meer uitgebracht: de ondersteuning hiervoor liep in september 2017 af, kort na de release van Android 8.0 (Oreo). Opvallend genoeg werden beide toestellen in december 2017 nog wel voorzien van Android 8.1.

Toch hoeft het niet per se te betekenen dat de Nexus-telefoons helemaal geen updates krijgen. Google verlengde de ‘updateperiode’ eerder dit jaar met twee maanden, en het is best mogelijk dat Google bij kritieke problemen alsnog een patch uitrolt. De kans is echter groter dat Google het bij de beveiligingsupdate van november laat en zich focust op de Pixel-toestellen.

nexus 6p-accuproblemen

Gebruikers van een originele Google Pixel zitten nog tot oktober 2019 goed, al krijgt de telefoon volgend jaar waarschijnlijk geen update naar Android Q. De ondersteuning van de Pixel 2 en Pixel 2 XL loopt in oktober 2020 af, wat betekent dat deze telefoons Android Q en R nog zullen krijgen. De nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL ontvangen tot oktober 2021 updates, en kunnen dus zelfs rekenen op een update naar Android S. De smartphones zijn immers uitgebracht met Android 9.0 (Pie).

Gids: de meestgestelde vragen over Android-beveiligingsupdates

Ook interessant: Google verplicht fabrikanten tot twee jaar Android-beveiligingsupdates

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu