De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nexus 6P en 5X krijgen geen update naar Android P

Wouter Nijsen
8 maart 2018, 9:25
2 min leestijd
Nexus 6P en 5X krijgen geen update naar Android P

Slecht nieuws voor gebruikers van de Nexus 6P en Nexus 5X: de telefoons worden niet bijgewerkt naar het nieuwe Android P. Daarmee blijven ze steken op Android Oreo, al ontvangen ze de komende maanden nog wel kleinere updates.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P Android P-update komt niet

Toen de eerste Developer Preview van Android P verscheen, viel op dat deze testversie alleen beschikbaar is voor de verschillende Pixel-toestellen. Website ArsTechnica meldt dat dit inderdaad betekent dat de Nexus 6P en 5X geen update naar de nieuwste versie krijgen. Ook de Pixel C-tablet, die ruim twee jaar geleden verscheen, hoeft niet op P te rekenen.

nexus 6p-accuproblemen

De Nexus 6P en 5X werden eind 2015 uitgebracht, waarbij Google de belofte deed om de toestellen twee jaar lang van Android-updates te voorzien. Officieel liep de updateperiode tot september 2017, en rond die tijd kregen de smartphones met Android Oreo hun laatste grote update. Overigens werden de telefoons in december nog wel bijgewerkt naar Android 8.1, wat eigenlijk buiten de updatetermijn van Google viel.

De ondersteuning voor de 6P en 5X stopt overigens niet volledig. De toestellen worden tot november 2018 voorzien van maandelijkse beveiligingsupdates, en ontvangen die net zo snel als de Google Pixel en Pixel XL. Daarna stoppen de updates en zijn gebruikers genoodzaakt te upgraden naar een nieuwe smartphone. Met de Pixel 2 en Pixel 2 XL zit je voorlopig goed: tot oktober 2020 worden updates voor die toestellen uitgebracht. Dat betekent dat je goed zit tot en met Android R, dat ergens in dat jaar wordt uitgebracht.

Meer over Android P

Eerder deze week werd de eerste ontwikkelaarsversie van Android P uitgebracht. Hoewel het gaat om een hele vroege versie, zijn sommige nieuwe features al aanwezig. P brengt ondersteuning voor smartphoneschermen met een ‘notch’, een kleine uitsnede aan de bovenkant van het display. Deze feature is vooral voor ontwikkelaars handig, omdat ze hiermee zorgen dat hun apps beter met zo’n notch overweg kunnen.

Verder krijgt het notificatiescherm een fris uiterlijk met afgeronde hoeken, terwijl Android P ook de nadruk legt op privacy. De update zorgt ervoor dat apps die op de achtergrond actief zijn, geen toestemming hebben om de microfoon of camera te gebruiken. Verder wordt de Doze-functie geoptimaliseerd en werkt de fijne Autofill-feature iets slimmer.

Het laatste Google-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu