De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG geeft slechts vier smartphones een Android Oreo-update

Wouter Nijsen
7 maart 2018, 16:13
2 min leestijd
LG geeft slechts vier smartphones een Android Oreo-update

Via de Amerikaanse tak van provider T-Mobile is eindelijk duidelijk welke LG-toestellen van een update naar Android 8.0 (Oreo) worden voorzien. Helaas gaat het alleen om een aantal vlaggenschepen, en vallen alle goedkopere smartphones buiten de boord.

Lees verder na de advertentie.

LG Android Oreo-update komt eraan

Terwijl vrijwel alle fabrikanten zijn begonnen met de Android Oreo-update, of hebben bekendgemaakt welke toestellen de nieuwste versie kunnen verwachten, bleef het rond LG voor lange tijd stil. Dankzij de Amerikaanse tak van provider T-Mobile weten we eindelijk naar welke LG-toestellen de Oreo-update komt.

Het gaat om de LG G6 en V30, de twee toptoestellen die in 2017 verschenen. Ook de oudere LG G5 en V20 worden volgens de Amerikaanse provider bijgewerkt. De G5 kreeg vorig jaar al een Android 7.0-update, terwijl de V20 al sinds de release (in september 2016) op Nougat draait.

lg 5 review

Waar de high-end toestellen van de fabrikant dus worden bijgewerkt, blijven goedkopere apparaten op Android Nougat steken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de LG Q6 en G5 SE, die niet meer op een nieuwe Android-versie hoeven te rekenen. Sowieso heeft LG geen goede naam als het om updates aankomt: beveiligingsupdates verschijnen heel sporadisch en grote Android-updates worden vaak laat uitgebracht. Bij fabrikanten als Nokia, Sony, Samsung en OnePlus is het updatebeleid aanzienlijk beter.

Over Android 8.0 (Oreo)

Android 8.0 (Oreo) werd in augustus 2017 uitgebracht en brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Eén daarvan zijn de meldingsstipjes (of notification dots) bij app-icoontjes, waarmee je snel ziet of er een notificatie voor je klaarstaat bij een bepaalde applicatie. Daarnaast kun je aan de slag met de picture-in-picture-modus en Google Play Protect. Oreo is tot slot veiliger en sneller dan zijn voorganger.

→ Overzicht: krijgt mijn smartphone een Android 8.0-update?

In december werd Android 8.1 uitgebracht, dat onder meer accu-informatie voor gekoppelde bluetooth apparaten, een doorzichtige notificatiepaneel en een wat opgeruimder uiterlijk introduceert. Android 8.1 is op het moment van schrijven alleen voor de Pixel- en Nexus-toestellen en Nokia 8 beschikbaar. De komende maanden volgen meer smartphones.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu