De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Made by Google 2016: een jaar later

Erwin Vogelaar
4 oktober 2017, 10:44
3 min leestijd
Made by Google 2016: een jaar later

Vanavond is het tijd voor het tweede Made by Google-evenement. Exact een jaar geleden vond Made by Google 2016 plaats, en dit is daar van overgebleven.

Lees verder na de advertentie.

Made by Google 2016: een jaar later

Google organiseerde vorig jaar op 4 oktober voor het eerst een Made by Google-evenement. Dit was de plek voor het bedrijf om zijn komende producten aan de pers en alle andere geïnteresseerden te tonen. Vanavond houdt Google weer een presentatie onder dezelfde naam. Voordat we daar naar vooruitkijken, blikken we eerst even terug. Want wat is er na een jaar over van Made by Google 2016?

Dit is er aangekondigd

Google had heel wat te presenteren tijdens Made by Google 2016, met voornamelijk veel hardware. Denk aan de eerste Pixel en Pixel XL, de opvolgers van de Nexus-smartphonelijn. Voor consumenten is dit dé smartphone om te hebben als je Android in zijn meest pure vorm wil om direct updates te ontvangen. Ook staat de Pixel XL bekend om zijn fantastische camera.

made by google 2016

Daarnaast werd Google Home officieel gepresenteerd, een slimme speaker die onder andere vragen beantwoordt, je entertainment aanstuurt en samenwerkt met je Internet of Things-apparaten. Via de Daydream View duik je comfortabel in virtual reality met een zachte bril en Google Wifi verbetert je draadloze netwerk. De laatste aankondiging was een nieuwe versie van de Chromecast met ondersteuning voor 4k. Het was dus een druk evenement met een hoop hardware.

Hier ging het echt om

Toch stond het merendeel van deze hardware in dienst van Googles software. Google Assistant kreeg namelijk de hoofdrol. Sindsdien is de digitale assistent van Google één van de belangrijkste producten die het bedrijf maakt.

Google is nauwelijks een hardwarebedrijf, want de kracht van het bedrijf ligt bij software en met name kunstmatige intelligentie. Op dit vlak loopt Google ver voor op de concurrentie. Google Assistant is de letterlijke spreekbuis van deze kunstmatige intelligentie en gaat alleen maar een grotere rol spelen.

De assistent verschijnt op allerlei producten. Niet alleen zijn er afgelopen IFA meerdere speakers van andere partijen met de assistent aangekondigd, maar Google Assistant komt bijvoorbeeld ook naar wasmachines, koelkasten en er komt binnenkort een Bose-koptelefoon uit met de assistent ingebakken.

Dit zien we er nu van

In Nederland en België is de rol van Google Assistant echter nog minimaal. De assistent spreekt namelijk nog geen Nederlands, en dat gaat dit jaar ook niet meer gebeuren. Google werkt wel aan een Nederlandse versie en heeft recent zelfs een vacature geplaatst waarin gezocht wordt naar een komische schrijver die de Nederlandse Google Assistant een persoonlijkheid geeft. Maar tot het zover is, is het nieuwe Google van 2017 nauwelijks interessant voor ons.

made by google 2016

Door de afwezigheid van Google Assistant is Google Home ook nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar. Maar dat is niet het enige. Ook de Pixel en Pixel XL zijn nooit in de Benelux uitgebracht, de Daydream View is enkel in een paar webshops voor een te hoge prijs verkrijgbaar en Google Wifi is er ook niet. Het enige wat na een jaar later overblijft voor ons is de Chromecast Ultra.

Dit hopen we van Made by Google 2017

Hoewel Made by Google 2016 voor ons dus nauwelijks interessant was, zette Google hier wel de nieuwe koers voor het bedrijf neer. We zijn benieuwd of dat 4 oktober weer gebeurd. Voor Made by Google 2017 zijn al enkele aankondigingen uitgelekt. Zo komt er een kleine versie van de Google Home met stoffen bekleding die zo’n 50 dollar moet kosten. Ook komt er een nieuwe Chromebook van Google: de Pixelbook met een stylus. De Daydream View krijgt tevens een upgrade en uiteraard vergeten we de Pixel 2 en Pixel XL 2 niet.

Onze wensen voor dit evenement zijn heel simpel: breng meer uit in de Benelux. Voornamelijk hopen we dat de Pixel 2 ook bij ons in de winkels komt te liggen, dat Google Assistant sneller in Nederland lanceert dan verwacht en dat we vlot een Google Home kunnen kopen.

Wat hoop jij als eerste in Nederland te zien? Laat van je horen in de reacties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu