Nexus 5 wordt niet meer gemaakt

Gijs Ettes
11 december 2014, 17:34
1 min leestijd
Nexus 5 wordt niet meer gemaakt

Het lijkt erop dat de Nexus 5, Googles topmodel van 2013, op korte termijn uit  Google Play verdwijnt. De voorraden van het toestel worden niet meer aangevuld.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 productie gestopt

Nexus 5 productie

Volgens AndroidPit heeft  Google de Nexus 5 productie stopgezet, waardoor het toestel uit de Play Store verdwijnt zodra de voorraden op zijn. Een opvallende ontwikkeling, aangezien de Nexus 5 bij de introductie van de Nexus 6 en Nexus 9 vorige maand nog ‘gewoon’ onderdeel van de Nexus-familie uitmaakte. Zolang de voorraad strekt kun je de smartphone nog in Google Play bestellen, maar op termijn ben  je aangewezen op webshops om de Nexus 5 te bestellen. Daar is het toestel overigens wel iets goedkoper verkrijgbaar.

De Nexus 5 is een van onze meest favoriete Android-smartphones van dit moment, voornamelijk vanwege de relatief lage prijs en de goede specs. Het toestel is gemaakt door LG, onlangs  bijgewerkt naar  Android 5.0  (Lollipop) en uitgerust met een scherp 4,95 inch-scherm (1080p). Verder is er 2GB aan werkgeheugen, 16/32GB opslag en een 2300 mAh-accu aan boord, alsmede een 8-megapixel-camera met beeldstabilisatie. De vlotte  2,26GHz-quadcore-processor zorgt dat alles lekker soepel draait.

Nexus 5 16GB aanbiedingen

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor de 16GB-versie van de Nexus 5 voor je uitgelicht. Klik door om de prijs voor een los toestel en meer Nexus 5 aanbiedingen te checken.

LG Nexus 5

LG Nexus 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG Nexus 5 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Lees meer over de Nexus 5

Bron: AndroidPit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu