Is dit Googles antwoord op AppleCare?
Gijs Ettes

Google komt mogelijk op termijn met een garantieprogramma dat lijkt op AppleCare. Android Police trof aanwijzingen aan in de Google Store die verwijzen naar een dienst of product genaamd ‘Nexus Protect’.

Nexus Protect: mogelijk garantieprogramma van Google

Wat Nexus Protect inhoudt en wat het precies is, is nog onduidelijk. De aanwijzingen voor het bestaan ervan werden echter wel aangetroffen in de broncode van de Google Store, waar consumenten onder meer de Nexus 6, Chromecast en Nest Cam kunnen aanschaffen. Door de broncode aan te passen, kon Android Police een pop-up laten verschijnen die verwijst naar Nexus Protect.

nexus protect

De naam en pop-up insinueren dat we hier te maken hebben met een soort uitgebreid garantieprogramma voor de producten die via de Google Store worden aangeschaft. Mogelijk wordt Nexus Protect vergelijkbaar met AppleCare, het service- en ondersteuningsprogramma dat Apple al langere tijd – ook in de Benelux – aanbiedt voor uiteenlopende producten. Tegen betaling kun je onder meer de garantie van je iPhone, iPad en Mac uitbreiden.

Dat Nexus Protect in de broncode van de Google Store is aangetroffen, hoeft overigens niet te betekenen dat het ook daadwerkelijk door Google wordt uitgerold. Ook is het nog maar de vraag of en wanneer een dergelijke dienst naar Europa zou komen.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.