‘Onbekende Motorola-smartphone met voorkantvullend scherm gelekt’

Rens Blom
14 augustus 2019, 11:13
2 min leestijd
‘Onbekende Motorola-smartphone met voorkantvullend scherm gelekt’

Gelekte renders tonen een nieuwe, onbekende smartphone van Motorola. Het toestel heeft een voorkantvullend scherm zonder selfiecamera. Die schuift waarschijnlijk uit de bovenkant, wat een primeur zou zijn voor Motorola.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Motorola-smartphone duikt op

De twee plaatjes in dit artikel zijn op Twitter gepubliceerd door @Evleaks, een betrouwbare telecominsider. Hij vraagt zijn volgers welke Motorola-smartphone dit is. Het is onduidelijk of de lekker dit niet weet, of dat hij het publiek graag laat raden.

Op de afbeeldingen is een Motorola-toestel te zien met een voorkantvullend scherm, waarbij de randen dus erg smal zijn. Onderin is ‘ie iets dikker, inclusief de Motorola-merknaam. De bovenste rand is minimaal en er is dan ook geen frontcamera zichtbaar. Bijzonder, want huidige Motorola-smartphones zoals de Moto G7 en Moto G7 Plus hebben een inkeping (notch) voor de selfiecamera. We weten daarom zeker dat het om een nieuw, onbekend model gaat.

De nog naamloze smartphone gebruikt waarschijnlijk een uitschuifbare frontcamera, die uit de bovenkant omhoog komt als je een selfie maakt. Daarna zakt hij weer terug. Deze oplossing zien we op steeds meer toestellen. Xiaomi verkoopt bijvoorbeeld de Mi 9T en Mi 9T Pro, OnePlus biedt de OnePlus 7 Pro aan en Huawei heeft de P Smart Z 2019. Specificaties van het Motorola-toestel zijn nog niet bekend.

Binnenkort nieuwe toestellen

Wanneer de mysterieuze smartphone wordt aangekondigd, is eveneens een raadsel. Dat er renders zijn, betekent dat het toestel verder in de ontwikkelingsfase is. Motorola houdt op 16 augustus een evenement in Brazilië waar het één of meerdere modellen presenteert. Geruchten wijzen op drie smartphones: de Moto One Zoom met zoomcamera’s, One Action met actiecamera’s en One Pro met liefst vier camera’s achterop. Dit zijn allemaal toestellen met een ‘gewone’ selfiecamera, en dus niet de onbekende Motorola-smartphone.

Misschien zien we het toestel al over een paar dagen, maar een onthulling op IFA 2019 is ook mogelijk. De IFA is een grote elektronicabeurs die begin september in Berlijn plaatsvindt. Motorola is hier aanwezig en belooft nieuwe elektronica.

Android Planet doet vanuit Berlijn verslag van de beurs. Mocht Motorola daar één of meerdere nieuwe toestellen aankondigen, dan lees je onze preview(s) op de site. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief of download onze Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Motorola

Bron: @Evleaks
Bronnen afbeeldingen: @Evleaks, @Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu