Nieuwe Nexus 4-partij deze week beschikbaar, Google rolt kleine update uit

Redactie
27 november 2012, 14:27
1 min leestijd

Google gaat deze week een nieuwe lading Nexus 4-toestellen verzenden. Dat meldt de internetgigant in een e-mail naar degenen die een Nexus 4 hebben besteld, maar deze nog niet geleverd hebben gekregen. Nadat de e-mail is verstuurd, heeft Google ook de Google Play Store aangepast. Het is niet meer mogelijk om vier toestellen te bestellen, want je kunt per Google-account maar twee Nexus 4’s aanschaffen. Dit heeft Google besloten nadat veel kopers drie van de vier toestellen op eBay voor het dubbele van de originele prijs verkopen.

Of de nieuwe voorraad ook direct het opnieuw openen van de bestellingen betekent, is niet bekend. Het is twee weken geleden dat de Nexus 4 officieel in de verkoop is gegaan en nog steeds heeft maar een klein aantal Google’s nieuwe smartphone kunnen bemachtigen. Helaas is de Nexus 4 nog steeds niet in Nederland te koop.

Lees verder na de advertentie.

Het heeft echter ook een voordeel om niet bij de eerste batch te zitten, want de eerste Nexus 4-partij heeft last van een aantal opmerkelijke kleine foutjes. Zo kunnen de volume- en powerknop wankel aanvoelen, schijnen glazen achterkanten plotseling te breken, is er een vreemd gezoem bij de oortelefoon te horen en zijn er al een reeks toestellen plotseling uitgevallen en niet meer aan te krijgen. Bij laatstgenoemde krijgt de Nexus 4-bezitter een rode LED te zien. Mijn Nexus 4, die ook bij de eerste partij zat, heeft een klein beetje last van het gezoem bij de oortelefoon en een wankele powerknop.

Google rolt vandaag ook een kleine update uit naar naar alle Nexus-toestellen die op Android 4.2 draaien. De laatste versie met versienummer 4.2.1 is een kleine update van enkele megabyte groot en brengt enkele bugfixes, waaronder de verbetering van Bluetooth-verbindingen en het terugbrengen van de maand december.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu