De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nougat duikt voor het eerst op in Android-distributiecijfers

Erwin Vogelaar
8 november 2016, 19:12
2 min leestijd
Nougat duikt voor het eerst op in Android-distributiecijfers

Android 7.0 (Nougat) laat zich voor het eerst zien in de maandelijkse distributiecijfers. Het aantal Nougat-installaties blijft echter nog wel bescheiden.

Lees verder na de advertentie.

Nougat-installaties

Maandelijks geeft Google de distributiecijfers voor Android uit. Uit deze cijfers blijkt welke versie van het besturingssysteem de huidige actieve toestellen draaien. Deze maand laat Nougat zich voor het eerst zien. Nog wel voorzichtig, want de nieuwste versie van Android staat nog maar op 0,3 procent van alle actieve toestellen. Dit is geen verrassing, want Android 7.0 is op nog maar relatief weinig toestellen beschikbaar. De komende tijd zal dit percentage waarschijnlijk langzaam groeien.

nougat-installaties

Inmiddels staat Android 6.0 (Marshmallow) namelijk al op 24 procent van alle toestellen. In september stond Marshmallow nog maar op 18,7 procent van de toestellen. Oudere versies van Android zijn door deze stijging op steeds minder toestellen te vinden. Zo is Android 5.x (Lollipop) iets gezakt van 35 procent in september naar 34,1 procent in november. Android 4.4 (KitKat) is van 27,7 procent in september naar 25,2 procent in november gezakt. Ook Jelly Bean, Ice Cream Sandwich en Gingerbread zijn weer iets gedaald. Android 2.2 (Froyo) blijft echter nog steeds koppig op 0,1 procent staan.

Beveiligingsupdate

Eerder vandaag heeft Google ook de Android-beveiligingsupdate voor november uitgerold die nu direct voor de nieuwste Nexus-toestellen beschikbaar is. Met de update worden maar liefst 47 kwetsbaarheden verholpen. Zo is er een bug dat kwaadwillenden konden misbruiken om bestanden die via mail, browser of mms waren gestuurd automatisch te laten open. Dit met allerlei kwalijke gevolgen, zoals toegang tot de persoonlijke bestanden op je toestel. Deze update voegt voor de Pixel en Pixel XL ook ondersteuning voor Daydream View toe, de virtualrealitybril van Google die nu verkrijgbaar is in verschillende landen. In de Benelux zijn zowel de Pixel als de Daydream nog niet beschikbaar. Meer over deze update lees je hier. Zoals altijd is het advies om deze zo snel mogelijk te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu