Google geeft Android-beveiligingsupdate voor november vrij

Thomas Haenen
8 november 2016, 13:37
1 min leestijd
Google geeft Android-beveiligingsupdate voor november vrij

Google geeft maandelijks een beveiligingsupdate vrij voor Android die bescherming biedt tegen kritieke lekken en kwetsbaarheden. De update voor november wordt sinds vannacht uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate november

Heb je een Nexus 6P of Nexus 5X, dan kun je direct aan de slag met de nieuwe software. De beveiligingsupdate is nu al beschikbaar als factory image voor iedereen die deze handmatig wil installeren. Downloaden gaat via Googles site. Daarnaast wordt de update de komende dagen geleidelijk over-the-air uitgerold; gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is.

Ook voor de Nexus 5, Nexus 6, Google Pixel en Pixel XL is de beveiligingsupdate vanaf deze week beschikbaar. Op de Pixel-toestellen biedt deze update bovendien ondersteuning voor de Daydream View, Googles virtual reality-headset. De View is vanaf deze week verkrijgbaar in verschillende landen, maar niet in Nederland.

android beveiliging jaarrapport

Bezitters van andere smartphones hebben voorlopig pech. Fabrikanten zijn niet verplicht de update uit te rollen voor hun smartphone. Daardoor verschijnt de verbeterde beveiliging lang niet voor elk toestel en soms pas enkele weken tot maanden later. Google rolt elke eerste maandag van de maand een beveiligingsupdate uit.

47 kwetsbaarheden verholpen

Met de nieuwste update worden 47 kwetsbaarheden in Android verholpen. De meest kritieke bug gaf kwaadwillenden de mogelijkheid om gevaarlijke bestanden te versturen via mail, browser of mms-berichten en automatisch te laten openen. Daarmee konden deze gebruikers inzicht krijgen in de persoonlijke bestanden op je toestel. Een compleet overzicht van de verholpen problemen is op deze pagina te vinden.

Het bedrijf geeft aan dat er voor zover bekend nog niemand misbruik heeft gemaakt van de nieuw-ontdekte kwetsbaarheden. Met de maandelijkse beveiligingsupdate, strikte controle op het aanbod van de Play Store en andere manieren doet Google er alles aan om gebruikers goede bescherming te bieden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu