De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

`Prestaties OnePlus 2 vergelijkbaar met goedkope Moto G’

Gijs Ettes
15 december 2015, 9:22
2 min leestijd
`Prestaties OnePlus 2 vergelijkbaar met goedkope Moto G’

Hoewel de OnePlus 2 wordt aangedreven door dezelfde Snapdragon 810-chip die in andere recente vlaggenschepen is te vinden, zijn de prestaties ervan  beduidend  minder. Dat concludeert AnandTech na het uitvoeren van tests.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met OnePlus 2-chip

Volgens de technologiewebsite, die de OnePlus 2 verschillende benchmarks liet draaien, zijn de prestaties van de Snapdragon 810-chip vooral tijdens het browser minder dan concurrerende smartphones. Zo noteert het toestel tijdens browserbenchmarks een vergelijkbare score als de veel goedkopere Motorola Moto G (2015), die over een quadcore-processor beschikt. De reden hiervoor is dat de OnePlus 2 in dat geval alleen de vier minder krachtige Cortex A53-cores gebruikt, om zo te voorkomen dat de Snapdragon 810-chip oververhit raakt. De vier snellere Cortex A57-cores  worden uitgeschakeld.

In systeembenchmarks waar de Cortex A57-cores wel worden benut, presteert de OnePlus 2 beter. Bij tests met beeldbewerking en tekstverwerking gaat het echter mis, aangezien ook dan slechts de helft van de rekenkernen wordt aangesproken. De  Snapdragon 810 lijkt veel moeite te hebben  met tests die veel van de chip vergen. Volgens AnandTech heeft het matige chipmanagement gevolgen voor de performance  van OnePlus` laatste vlaggenschip, dat  sinds 5 december zonder uitnodiging is aan te schaffen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de OnePlus 2 review

Het afgelopen jaar zijn er veel problemen geweest met de Snapdragon 810-chip en oververhitting, waarbij er bij de HTC One M9 zelfs een firmware-update aan te pas moest komen om het toestel minder heet te laten worden. OnePlus maakte voor de release van de OnePlus 2 openlijk bekend de problemen met de chip van Qualcomm te hebben opgelost, maar naar nu blijkt is dat ten koste gegaan van  de prestaties van het toestel. Meer testresultaten vind je terug op deze pagina.

Merk jij tegenvallende prestaties tijdens het gebruik van de OnePlus 2? Deel je ervaringen met het toestel in de comments.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: AnandTech
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu