OnePlus 3T en 3 krijgen gelijktijdige updates, belooft fabrikant

Thomas Haenen
18 november 2016, 8:55
1 min leestijd
OnePlus 3T en 3 krijgen gelijktijdige updates, belooft fabrikant

De OnePlus 3 en OnePlus 3T vertonen niet alleen grote gelijkenissen op het gebied van design, ook qua software zullen ze gelijk gaan lopen. Beide smartphones krijgen deze updates rond dezelfde tijd, aldus de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 updates

De OnePlus 3T werd deze week onthuld en is vanaf eind november verkrijgbaar, maar wordt nog gelanceerd met Android 6.0 Marshmallow. De fabrikant heeft echter al toegezegd dat het in december een update naar Android 7.0 Nougat uitrolt. Dat komt overeen met de planning voor de gewone OnePlus 3; voorlopige nieuwe software voor dat toestel is binnenkort beschikbaar, een definitieve update volgt in december.

Nu blijkt dat dat een bewuste keuze is van de fabrikant. De 3 en 3T zullen ook in de toekomst gelijktijdige updates krijgen, zo heeft OnePlus beloofd aan Android Authority. De fabrikant zegt dat het de twee toestellen als twee versies van dezelfde smartphone ziet. Dat betekent dat ze qua software gelijk blijven lopen.

oneplus-3t-klein

Dat is goed nieuws voor OnePlus 3-bezitters. Hoewel hun smartphone nauwelijks een half jaar oud is, komt het bedrijf nu al met een opvolger. Bovendien wordt de OnePlus 3 per direct uit de verkoop gehaald. Even was er de angst dat ook de OnePlus 3 updates eerder zouden stoppen dan verwacht, maar dat blijkt gelukkig niet het geval.

De twee smartphones zijn nagenoeg identiek. Beide hebben een metalen design met een 5,5 inch amoled-scherm en identieke afmetingen. De OnePlus 3T biedt een krachtigere Snapdragon 821-chip van Qualcomm en een betere selfiecamera van 16 megapixel, terwijl de OnePlus 3 een paar tientjes goedkoper was. De OnePlus 3T kan vanaf eind november besteld worden via de site van de fabrikant, voor een adviesprijs van 439 euro.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu