Ook de OnePlus 7 ondersteunt geen draadloos opladen

Wouter Nijsen
27 februari 2019, 9:56
2 min leestijd
Ook de OnePlus 7 ondersteunt geen draadloos opladen

OnePlus-gebruikers vragen al een tijdje om ondersteuning voor draadloos opladen, maar ook de aanstaande OnePlus 7 krijgt deze feature waarschijnlijk niet. Ceo Pete Lau vindt dat de snelheid van draadloos opladen niet goed genoeg, maar slaat daarmee de plank een beetje mis.

Lees verder na de advertentie.

Geen draadloos opladen voor OnePlus 7

Pete Lau vertelt in een interview met CNET tijdens het Mobile World Congress niet expliciet dat de OnePlus 7 niet draadloos kan opladen, maar hint hier wel sterk naar. De ceo noemt draadloos laden ‘inferieur’ aan het opladen met een kabel, wat bij OnePlus-telefoons enorm snel gaat. De nieuwste (McLaren-)versie van de OnePlus 6T heeft een 30 Watt-adapter in de doos, en daarmee is de telefoon in twintig minuten voor 50 procent op te laden. De accu helemaal bijvullen duurt ongeveer een uur.

Kleinere OnePlus-smartphone

Hoewel Lau gelijk wel heeft als het om de snelheid van draadloos laden gaat, zijn er toch enkele bezwaren te maken. Zo gaat het bij draadloos laden niet per se om het snel bijvullen van je smartphone, maar het gemak dat je ‘m simpelweg op een oplaadpad kunt leggen en niet hoeft te pielen met kabeltjes.

Daarnaast is de snelheid van draadloos opladen de laatste jaren flink verbeterd. Zo laadt de Samsung Galaxy S10 redelijk vlot op met 10 Watt, terwijl Xiaomi met de Mi 9 draadloos laden met 20 Watt introduceert. Daarmee zit de 3300 mAh-accu van dat toestel in anderhalf uur weer vol.

Meer over de OnePlus 7

OnePlus kondigt zijn nieuwste smartphone doorgaans in mei of juni aan, maar veel is over de OnePlus 7 nog niet bekend. Volgens de laatste geruchten beschikt de smartphone over een voorkantvullend scherm zonder notch. OnePlus zou mogelijk voor een uitschuifmechanisme kiezen, wat betekent dat je de achterkant van de smartphone omhoog moet schuiven om een selfie te maken of de gezichtsherkenning te gebruiken.

Verder is het aannemelijk dat OnePlus zijn nieuwste telefoon voorziet van de Snapdragon 855-chip en minstens 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Daarnaast worden verbeteringen voor de camera verwacht, al is hier verder niets over bekend. De komende maanden komt hier verandering is, als er meer geruchten rondom de OnePlus 7 opduiken.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu