OnePlus 7 Pro heeft 3x optische zoom, en zo zien de foto’s eruit

Thomas Haenen
29 april 2019, 17:07
2 min leestijd
OnePlus 7 Pro heeft 3x optische zoom, en zo zien de foto’s eruit

OnePlus geeft steeds meer details van zijn volgende smartphones prijs. Zo wordt de OnePlus 7 Pro uitgerust met 3x optische zoom, laat het bedrijf weten.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de OnePlus 7 Pro camera

Officieel wordt de OnePlus 7 Pro pas over twee weken gepresenteerd, maar de fabrikant kan het niet laten om alvast veel details te delen in aanloop naar de release. Zo zijn vandaag verschillende details over de OnePlus 7 Pro camera gedeeld met Wired, inclusief enkele eerste foto’s gemaakt met het toestel.

De nieuwe OnePlus-smartphone beschikt over een primaire camera van 48 megapixel, zo bevestigt OnePlus-beeldbaas Simon Liu in gesprek met Wired. Die camera gebruikt quad bayer-techniek om het beeld samen te persen tot één 12 megapixel-foto, die zo scherper is en meer detail toont.

Daarnaast is er een 3x optische zoomlens en een onbekende derde lens. Over die laatste wil de fabrikant nog niks zeggen, behalve dat het géén Time Of Flight-lens is. Waarschijnlijk gaat het om een groothoeklens, waarmee je bredere foto’s schiet.

Betere zoom, maar niet de beste

Daarmee is de OnePlus 7 Pro-camera een aardige verbetering ten opzichte van de OnePlus 6T. Het huidige topmodel is uitgerust met ‘slechts’ een dubbele camera, met een tweede camera die dienst doet als groothoeklens. Op zoomgebied loopt de concurrentie echter voor. Zowel de Oppo Reno 10x Zoom als Huawei P30 Pro zijn uitgerust met een periscopische lens, waarmee 5x optische zoom mogelijk is.

OnePlus deelde tevens enkele foto’s gemaakt met de camera. Die zien er goed uit, maar zolang gebruikers en reviews het toestel niet zelf mogen testen houden we een slag om de arm. De OnePlus 7 Pro lijkt scherpe foto’s te maken, die ook in het donker nog veel kleur hebben. Wel zit er soms wat ruis in het beeld. Op de foto van de Formule 1-auto oogt de bovenste helft van het beeld iets doffer en is minder detail zichtbaar.

Liu deelde in het gesprek tevens nog enkele andere cameradetails. Zo zal de interface van de camera-app nagenoeg identiek zijn aan die op de OnePlus 6T, met een focus op toegankelijkheid. De lag van de sluiter is maximaal 0,3 seconden. De portretmodus wordt ‘natuurlijker’, en HDR zal standaard ingeschakeld staan. Met die laatste optie heb je een groter kleurenbereik en zit er meer contrast tussen donkere en lichte elementen op je foto.

Onthulling op 14 mei

Wat voor camera de ‘gewone’ OnePlus 7 heeft, is nog onbekend. Volgens bronnen wordt dat toestel uitgerust met twee lenzen achterop. De OnePlus 7 Pro heeft tevens een groter scherm met hogere verversratio en een uitschuifbare selfiecamera. De OnePlus 7 kost naar verwachting 600 euro, de 7 Pro zou een adviesprijs van 749 euro hebben. Beide smartphones worden op 14 mei gepresenteerd.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu