De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung en Apple staken patentstrijd, maar nog niet in de VS

Gijs Ettes
6 augustus 2014, 8:50
1 min leestijd
Samsung en Apple staken patentstrijd, maar nog niet in de VS
patentstrijd tussen Apple en Samsung

Aan de jarenlange patentstrijd tussen Apple en Samsung is een einde gekomen, althans buiten de VS. De bedrijven geven in een gezamenlijk statement aan dat ze een akkoord hebben bereikt  over alle lopende rechtszaken in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Australië, Japan en Zuid-Korea. In deze landen worden alle openstaande rechtszaken  geseponeerd, maar dat geldt niet voor de rechtszaken die  de VS  lopen.

Begin mei moest Samsung al een schadevergoeding van 120 miljoen dollar betalen voor het schenden van patenten en Apple wil nog steeds dat negen Samsung-toestellen een verkoopverbod krijgen. Het bedrijf wil niet meer hele productlijnen blokkeren, maar juist Samsung ervan weerhouden om features te gebruiken die patenten van Apple schenden. Samsung streeft  zelf ook nog een schadevergoeding van Apple na.

Lees verder na de advertentie.

In 2012 stonden  beide fabrikanten  ook al tegenover elkaar in de rechtszaal. Voor het schenden van patenten moest Samsung het bedrijf uit Cupertino toen 930 miljoen dollar, omgerekend ruim 670 miljoen euro, betalen. Een uit 2010 daterende patentzaak tussen Apple en Motorola Mobility – die zich vooral afspeelde in de VS en Duitsland – werd afgelopen mei afgehandeld. Bovendien gaven de bedrijven destijds aan samen te werken aan het hervormen van de wijze waarop wordt omgegaan met patenten.

Het laatste nieuws over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu