Samsung’s Android 12-update komt eraan: software is bijna klaar

Wouter Nijsen
12 november 2021, 12:55
2 min leestijd
Samsung’s Android 12-update komt eraan: software is bijna klaar

We hoeven niet lang meer te wachten op de Android 12-update van Samsung. Het lijkt erop dat het bedrijf de nieuwe Android-versie snel voor de Galaxy S21 kan uitrollen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Android 12-update is bijna af

Android 12 is nu een aantal weken beschikbaar, maar wel alleen voor Googles eigen Pixel-smartphones. Daar komt binnenkort verandering in, want Samsung heeft de ontwikkeling van Android 12 voor de Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra bijna afgerond. Dat zou betekenen dat gebruikers van deze toestellen bijna kunnen updaten naar de nieuwste Android-versie.

samsung galaxy s21 ultra review

Een Samsung-medewerker laat op het forum van de fabrikant weten dat er geen bèta-updates meer worden uitgebracht. De afgelopen tijd kwam Samsung met verschillende testversies om de update klaar te maken voor het grote publiek. In plaats daarvan gaat Samsung nu de foutjes in de meest recente bèta oplossen, waarna de update klaar zou moeten zijn voor iedereen.

Wanneer Samsung S21-gebruikers de Android 12-update precies kunnen downloaden, is nog onduidelijk. De verwachting is echter dat de nieuwe software voor het einde van het jaar verschijnt. Vorig jaar kreeg de Galaxy S20 (toen het belangrijkste toestel van Samsung) begin december een update naar Android 11. Misschien verschijnt Android 12 voor de S21 ook in deze maand.

Nieuw in Android 12

Android 12 brengt een heleboel vernieuwingen met zich mee en is een veel grotere update dan zijn voorgangers. Dit komt vooral door het nieuwe design: Material You. Het uiterlijk van Android is kleurrijker en persoonlijker, omdat het wordt aangepast op basis van de wallpaper die je hebt ingesteld. De belangrijkste kleuren zie je dan overal terugkomen: van de instellingen tot app-icoontjes en Google-apps.

Wil je meer weten? In de Android 12 review bespreken we de belangrijkste verbeteringen en plus- en minpunten van de update. Weten of jouw telefoon ook een update krijgt? Check dan het handige Android 12 update-overzicht van Android Planet.

Android 12 review: de grootste voor- en nadelen van de update

Volg het laatste nieuws over Samsung:

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu