Samsung komt met veelzijdige Chromebook Pro inclusief stylus

Erwin Vogelaar
16 oktober 2016, 9:57
2 min leestijd
Samsung komt met veelzijdige Chromebook Pro inclusief stylus

De Samsung Chromebook Pro is een opvallende nieuwe Chromebook van Samsung. Niet alleen kan het apparaat een tablet worden, maar je krijgt er ook een stylus bij.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Chromebook Pro

Onder de naam Samsung Chromebook Pro brengt Samsung een nieuwe Chromebook uit. Het is een opvallend apparaat geworden. Niet in de minste plaatst omdat Samsung er een stylus bij levert. Deze keer wordt het pennetje geen S Pen genoemd, maar de PEN. Toch lijkt de PEN verdacht veel op de S Pen die bij de Galaxy Note 7 werd gebruikt.

samsung chromebook pro

Naast de stylus valt voornamelijk het scherm van de Samsung Chromebook Pro op. Deze Chromebook heeft namelijk een een 12,3 inch-scherm met een flinke resolutie van 2400 bij 1600 pixels. Niet alleen gaat het hier om een touchscreen, wat logisch is bij het gebruik van een stylus, maar het is ook een scherm dat helemaal naar achteren gedraaid kan worden zodat je het apparaat als tablet kunt gebruiken. Onder de kap zit een hexacore-processor, 4GB RAM en 32GB opslagruimte. De Chromebook heeft tevens een usb-c-poort, ruimte voor een sd-kaartje en weegt ongeveer een kilo.

Samsung heeft de Samsung Chromebook Pro nog niet officieel aangekondigd, maar toch is het apparaat al te zien via de website van Samsung Korea. De Chromebook ziet er erg aantrekkelijk uit, dus hopelijk komt er ook een manier om de laptop in de Benelux te bestellen. Waarschijnlijk zal de Samsung Chromebook Pro nooit in Europa uitgebracht worden, want Samsung heeft al in 2014 besloten te stoppen met het verkopen van laptops in het continent. Websites als ChromeIT maken importeren echter makkelijk. Wil je niet importeren, dan kun je in de Benelux wel de Asus Chromebook Flip krijgen. Ook dit scherm kan compleet naar achteren geklapt worden. Helaas zit je dan wel met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en maar 2GB RAM. Ook zit er geen stylus bij.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu