Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Eindelijk: opvouwbare Samsung Galaxy Fold verschijnt deze zomer

Thomas Haenen
20 februari 2019, 20:31
2 min leestijd
Eindelijk: opvouwbare Samsung Galaxy Fold verschijnt deze zomer

Na jaren van prototypes en experimenten is Samsung er klaar voor: het bedrijf heeft eindelijk de opvouwbare Samsung Galaxy Fold gepresenteerd. Het opvallende apparaat kun je zowel als smartphone en als tablet gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Fold officieel: opvouwbare smartphone onderweg

De Samsung Galaxy Fold heeft een ongekend lang ontwikkeltraject achter de rug. In 2014 schreef Android Planet voor het eerst over een opvouwbaar toestel van het bedrijf, en Samsung zelf zegt al sinds 2011 met prototypes te experimenteren. Nu is het eindelijk klaar voor het echte werk: de Galaxy Fold is vanaf het tweede kwartaal van 2019 verkrijgbaar. Het toestel werd zojuist gepresenteerd op Samsung Unpacked, en zal naast de Galaxy S10 verschijnen.

→ Uitleg: alles wat je moet weten over opvouwbare smartphones

Op de ‘voorkant’ van de Galaxy Fold zit een 4,6 inch-scherm, door Samsung het ‘cover display’ genoemd. Je kunt het toestel echter ook openklappen om over te schakelen op een 7,3 inch-scherm. Daarmee kun je het apparaat in feite zowel als smartphone en als tablet gebruiken. Aan de zijkant zit een scharnier, en volgens Samsung zijn de naden van het tabletscherm zo klein mogelijk gemaakt.

Samsung Galaxy Fold officieel

Android werkt opvouwbaar

Samsung heeft samen met Google aan Android gesleuteld om de software aan te passen aan het opvouywbare scherm. Zo zorgt ‘App Continuity’ ervoor dat een app die open staat op het coverscherm, doorgestuurd wordt naar het tabletscherm zodra je het toestel openklapt. Ook is er een multitask-optie waarmee je liefst drie apps naast elkaar kunt gebruiken.

Het toestel heeft dezelfde Exynos 9820-chip die ook in de Galaxy S10 zit, aangevuld met een ruime 12GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte. Opmerkelijk genoeg heeft de Fold liefst zes camera’s. Het coverscherm heeft een selfiecamera van 10 megapixel, het tabletscherm een dubbele selfiecamera van 10 en 8 megapixel. Achterop zitten nog drie camera’s. Een primaire van 12 megapixel, een groothoeklens van 16 megapixel en een telefotolens van 12 megapixel.

Nederlandse release nog onzeker

Samsung houdt de kaken voorlopig nog even stijf op elkaar als het om details gaat. Zo is nog onduidelijk hoe dik het apparaat opgevouwen precies is. Ook noemt Samsung nog geen adviesprijs en releasedatum voor de Nederlandse markt. In Amerika is het toestel vanaf eind april te koop voor zo’n 2000 dollar. We hebben bij de fabrikant nagevraagd of het opvouwbare toestel hier gaat verschijnen, maar vooralsnog geen reactie ontvangen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu