Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy Fold

Scherm
7.3 inch
Camera
12 megapixel

Dit is de Samsung Galaxy Fold: Samsungs opvouwbare smartphone

Dankzij het opvouwbare scherm kun je de Samsung Galaxy zowel als smartphone en als tablet gebruiken. Het toestel combineert zo het beste van twee werelden. Daarnaast is de Galaxy Fold met maar liefst zes camerasensoren uitgerust, de meest krachtige hardware van het moment en is de software compleet aangepast op de opvouwbare schermen. Voor al dit smartphonegeweld moet je wel ruim 2000 euro neerleggen.

Pluspunten Samsung Galaxy Fold

  • Smartphone en tablet ineen
  • Opvouwbare scherm zorgt voor unieke ervaring
  • Ontzettend krachtige hardware
  • In totaal zes camerasensoren

Minpunten Samsung Galaxy Fold

  • Gigantisch prijskaartje
  • Opvouwbaar scherm is zeer kwetsbaar

Opvouwbaar scherm zorgt voor unieke ervaring

De meest in het oog springende feature is natuurlijk het opvouwbare scherm. De Koreaanse fabrikant is jarenlang bezig geweest met de ontwikkeling hiervan, maar tien jaar na de lancering van de eerste Galaxy is het zo ver. Gelijktijdig met de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus werd ook de Galaxy Fold onthuld.

Samsung Galaxy Fold officieel

Dit toestel kun op twee manieren gebruiken: als smartphone, of als tablet. Op de voorkant van de Galaxy Fold zit een 4,6 inch-paneel (1960 x 840 pixels), wat door Samsung het ‘cover display’ genoemd wordt. Wanneer je het toestel openklapt, net zoals een boek, schakel je over naar het 7,3 inch-amoled-scherm, het formaat van een kleine tablet. Dit display heeft een resolutie van 2152 bij 1536 pixels.

Om dit mogelijk te maken heeft Samsung een scharnier aan de zijkant geplaatst. Samsung heeft zijn best gedaan om deze ‘spleet’ zoveel mogelijk te verdoezelen, maar onder bepaalde kijkhoeken blijft ‘ie zichtbaar. Wanneer je recht voor het tabletscherm zit, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film, vormt het display een geheel.

Android houdt rekening met schermen

Uiteraard heeft Samsung in de software rekening gehouden met het opvouwbare scherm. Zo draait de Galaxy Fold op een aangepaste versie van Android 9.0 (Pie), met daaroverheen Samsungs eigen One UI-interface.

Wanneer je bijvoorbeeld met een app bezig bent op het coverscherm en overschakelt naar de tabletdisplay, wordt het programma automatisch doorgestuurd. Zo kun je direct verder gaan met YouTube-films kijken, aantekeningen maken of documenten tikken.

Samsung Galaxy Fold officieel

Daarnaast kun je dankzij de multitask-optie maar liefst drie apps naast elkaar draaien. Op die manier combineert de Galaxy Fold het beste van twee werelden. Hij is opgevouwen klein genoeg om in een mannelijke broekzak te passen, terwijl je ‘m thuis op de bank kunt openklappen tot een volwaardige tablet, met alle voordelen van dien.

Zes camera’s: je kunt altijd een foto maken

Aangezien de Galaxy Fold opvouwbaar is, is Samsung origineel omgesprongen met de camera’s. Zo heeft het toestel drie camera’s op de achterkant (16+12+12 megapixels), wanneer je ‘m dus dichtgeklapt hebt, twee aan de binnenkant (10+8 megapixels) voor het maken van selfies en één op de cover-display van 10 megapixels. Met deze sensor maak je ook zelfportretten.

De driedubbele camera bestaat uit een primaire lens, telelens voor het dichterbij halen van objecten zonder kwaliteitsverlies en groothoeklens voor het maken van groepsfoto’s. De dubbele camera heeft naast de primaire sensor ook een dieptelens, zodat je bokeh-foto’s kunt maken. Hierbij vervaagt de achtergrond terwijl het onderwerp van de foto, jij dus, juist iets scherper wordt. Je kunt dus altijd een kiekje maken, hoe je opvouwbare smartphone ook gebruikt.

Samsung Galaxy Fold 4

Samsung Galaxy Fold specificaties

Wanneer je de Samsung Galaxy Fold opgevouwen hebt zit de vingerafdrukscanner aan de rechterkant, net als bij sommige Sony-telefoons. Het toestel wordt aangestuurd door de Exynos 9820-chip, dezelfde processor als in de Galaxy S10. Deze krachtpatser wordt bijgestaan door maar liefst 12GB RAM en 512GB opslag: net zoveel als een krachtige computer.

Het scherm is meestal een van de grootste energieverbruikers op een telefoon. Samsung heeft daarom een grote 4380 mAh-accu in de Galaxy Fold geplaatst. Hiermee zou je in principe een accuduur van een dag moeten halen. Dankzij PowerShare kun je bovendien je draadloze Galaxy Buds opladen door ze op de Galaxy Fold te leggen.

Je koopt de Samsung Galaxy Fold als… je als eerste wil weten hoe het is om een opvouwbare smartphone te hebben, en hier het bijbehorende prijskaartje voor wilt neerleggen.

Samsung Galaxy Fold video

Laatste berichten

Samsung Galaxy Fold één miljoen keer verkocht in paar maanden – update

Samsung Galaxy Fold één miljoen keer verkocht in paar maanden – update

Nieuws De Galaxy Fold, de eerste vouwbare smartphone van Samsung, is meer dan een miljoen keer verkocht. Het toestel kwam al in april dit jaar op de markt, maar de release werd vlak daarna uitgesteld tot september.
‘Foto toont tweede kleine accu van de Samsung Galaxy Fold 2’

‘Foto toont tweede kleine accu van de Samsung Galaxy Fold 2’

Nieuws Dat Samsung werkt aan een opvolger van zijn vouwbare Galaxy Fold is wel duidelijk. Nu lijkt er een foto verschenen van de tweede en kleine Samsung Galaxy Fold 2-accu. Dat wijst er indirect nog meer op dat de fabrikant kiest voor een clamshell-variant, net zoals de Motorola Razr.
Samsung laat inklapbare Galaxy Fold-smartphone zien

Samsung laat inklapbare Galaxy Fold-smartphone zien

Nieuws Samsung maakt binnenkort meer bekend over de nieuwe Galaxy Fold-telefoons. In een teaser laat het bedrijf zien hoe de inklapbare smartphone er mogelijk uit gaan zien.
Gerucht: Samsung Galaxy Fold binnenkort toch in Nederland te koop

Gerucht: Samsung Galaxy Fold binnenkort toch in Nederland te koop

Nieuws De Samsung Galaxy Fold is binnenkort toch in Nederland te koop, zo gaat een nieuw gerucht. Samsung ontkent en zegt dat het toestel Nederland nog over slaat.
‘Samsung-smartphone met selfiecamera onder scherm komt volgend jaar’

‘Samsung-smartphone met selfiecamera onder scherm komt volgend jaar’

Nieuws Samsung werkt aan een smartphone met een selfiecamera die onder het scherm zit verstopt. Het toestel moet volgend jaar op de markt komen.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app