De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy Note 9-design uitgelekt: weinig wijzigingen’

Thomas Haenen
7 juni 2018, 9:37
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 9-design uitgelekt: weinig wijzigingen’

Het design van de Samsung Galaxy Note 9 heeft geen radicale wijzigingen, zo suggereert een eerste uitgelekte render van het toestel. Het grootste verschil: de camera’s staan niet meer onder, maar naast elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Video toont Samsung Galaxy Note 9-design

Hoewel de Galaxy Note 9 waarschijnlijk pas eind augustus officieel onthuld wordt, zijn via OnLeaks al de eerste beelden van het toestel online verschenen. De doorgaans betrouwbare telecominsider heeft enkele foto’s en video’s van een render gedeeld. Die tonen een computermodel van het toestel. Daaruit blijken vooral de grote gelijkenissen met de Galaxy Note 8.

Het toestel heeft een randloos, 6,3 inch-scherm dat een klein beetje doorloopt in de zijkant. Bovenaan zit een kleine bezel voor de selfiecamera en enkele sensoren. Aan de onderkant zijn een koptelefoonaansluiting en usb-c-poort te vinden. Ook de S Pen, Samsungs stylus, kan daar worden gestopt.

De voorkant is daarmee eigenlijk ongewijzigd. Achterop zijn wel aanpassingen te vinden. Zo heeft het toestel nog steeds een dubbele camera, met de lenzen nu niet onder maar naast elkaar. De vingerafdrukscanner is iets groter gemaakt en zit nu ook onder de lenzen. Daardoor is hij makkelijker op de tast te vinden.

Infinity Display voor iedereen

2018 lijkt voor Samsung een rustig jaar te worden op designgebied. Met de Samsung Galaxy S8 introduceerde het bedrijf toen het randloze ‘infinity display’, dat sindsdien voor elk vlaggenschip gebruikt wordt. De Galaxy S9, die eerder dit jaar verscheen, oogt ook al bijna identiek aan zijn voorganger.

Volgens de bron is het toestel een tikkeltje groter, met afmetingen van 162 bij 76 bij 8,8 millimeter. Ter vergelijking: de Galaxy Note 8 was 75 millimeter breed en 8,6 millimeter dik. Dat is een verschil wat je met het blote oog waarschijnlijk nooit zult zien. Bovendien biedt het volgens de bron ruimte voor een grotere accu, met een capaciteit van 3850 mAh. In de Galaxy Note 8 zat een bescheiden 3300 mAh-accu.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu