‘Samsung laat Galaxy S10 sneller opladen met software-update’

Wouter Nijsen
29 maart 2019, 9:32
2 min leestijd
‘Samsung laat Galaxy S10 sneller opladen met software-update’

De Samsung Galaxy S10 beschikt over snelladen, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant zou van plan zijn om het opladen nog sneller te maken. Daarnaast zou er worden gewerkt aan een ‘Super Night Mode’ voor de camera, om zo betere nachtfoto’s te maken.

Sneller opladen voor de Galaxy S10

Dit meldt de Chinese lekker Ice Universe, die vaker nieuws heeft over aangekondigde Samsung-features en -smartphones. Volgens de insider heeft een topman van Samsung gezegd dat de oplaadsnelheid van de Galaxy S10 mogelijk wordt verhoogd. Met de meegeleverde adapter laden de S10, S10 Plus en S10e nu met een maximaal vermogen van 15 Watt op. Na de update zou dit 25 Watt zijn, wat ervoor zorgt dat de accu aanzienlijk sneller vol zit.

Opvallend genoeg wordt 25 Watt-laden al door de 5G-variant van de Galaxy S10 ondersteund. Ook de Galaxy A70, een nieuwe midranger die binnenkort naar Nederland komt, heeft een 25 Watt-oplader in de doos. Het zou wel betekenen dat je een nieuwe adapter voor je Galaxy S10 moet aanschaffen, aangezien de standaard oplader maar tot 15 Watt gaat en dus niet krachtig genoeg is.

Super Night Mode

Daarnaast meldt Ice Universe dat Samsung werkt aan een ‘Super Night Mode’ voor betere foto’s in het donker. In de camera-app van de S10 zit nu al de ‘Bright Night’-functie om betere nachtfoto’s te maken, maar die optie wordt automatisch ingeschakeld en kun je niet handmatig selecteren. De nieuwe nachtmodus zou op dezelfde manier kunnen werken als Night Sight van de Pixel 3 en Pixel 3 XL, al hebben veel meer Android-smartphones tegenwoordig een aparte nachtmodus.

In de review van de Samsung Galaxy S10 (Plus) lees je meer over de cameramogelijkheden van het vlaggenschip. Het toestel is sinds 8 maart in de Benelux verkrijgbaar voor 899 euro, maar is inmiddels iets in prijs gezakt. Voor een losse Galaxy S10 betaal je op het moment van schrijven zo’n 820 euro.

Volg het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu