‘Samsung Galaxy S7 standaard voorzien van usb-c-poort’

Wouter Nijsen
17 oktober 2015, 13:13
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 standaard voorzien van usb-c-poort’

De Samsung Galaxy S7 wordt standaard voorzien van een usb-c-poort. Daarmee zou het mogelijk worden om het toestel sneller op te laden dan zijn voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S7 usb-c-poort aanwezig’

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Sammobile. De Galaxy S7 zou het eerste Samsung-toestel zijn dat een usb-c-poort heeft. Deze aansluiting zien we nu al terug bij toestellen als de OnePlus 2, Nexus 5X en Nexus 6P, maar nog niet bij de vlaggenschepen van Samsung.

usb-c android marshmallow vernieuwingen

Een usb-c-poort maakt het onder meer mogelijk om een smartphone sneller op te laden. Dit is interessant, omdat de Galaxy S6 en S6 Edge al zijn voorzien van een snellaadtechnologie. Hiermee kunnen de toestellen in ongeveer een uur volledig worden opgeladen. Hoeveel sneller dit gaat  met de  Galaxy S7 is echter onduidelijk.

Meer over de Samsung Galaxy S7

De geruchten over de Samsung Galaxy S7 volgen elkaar in rap tempo op. Zo verscheen eerder deze week het bericht dat het toestel  een drukgevoelig scherm krijgt. Met het drukgevoelige scherm zou de Galaxy S7 verschillende acties kunnen uitvoeren op basis van de kracht waarmee je op het display drukt. Het scherm zou gebruikmaken van de Clearforce-technologie, die ook terug te vinden is in de Huawei Mate S.

De Galaxy S7 verschijnt waarschijnlijk in twee varianten, waarbij het Edge-model gebogen schermranden heeft. Volgens de laatste geruchten wordt de smartphone voorzien van volledig metalen behuizing en een Exynos 8890-processor, die in sommige landen wordt vervangen door de Snapdragon 820. Wanneer de Galaxy S7 wordt uitgebracht is onduidelijk, al wordt er gesproken over een release in december.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu