De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S9 heeft 3 megapixel-camera voorop voor irisscanner’

Thomas Haenen
11 december 2017, 14:13
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 heeft 3 megapixel-camera voorop voor irisscanner’

De Samsung Galaxy S9 krijgt waarschijnlijk een tweede camera voorop. Die wordt niet gebruikt voor selfies, maar dient als irisscanner.

Lees verder na de advertentie.

‘Verbeterde Samsung Galaxy S9 irisscanner in de maak’

Samsung voorziet zijn volgende smartphone van een verbeterde irisscanner, zo claimt The Korea Herald. Volgens de doorgaans betrouwbare zakenkrant heeft de Galaxy S9 een 3 megapixel-lens voorop zitten voor deze feature. De extra camera zit naast de ‘gewone’ selfiecamera voorop.

Op de Galaxy S8 en Note 8 zit ook al een irisscanner, maar die is tot nu toe steeds 2 megapixel. Een groter aantal megapixels maakt de camera nauwkeuriger. Ook claimt de bron dat de irisscanner straks beter presteert in situaties met minder licht, of als gebruikers een bril op hebben. Daarvoor wordt niet alleen de lens, maar ook de achterliggende software aangepakt. Het uiteindelijke doel is dat de irisscanner op de Galaxy S9 altijd in minder dan een seconde ontgrendelt.

Het zou een welkome verbetering zijn. De irisscanner van de Galaxy S8 vereist namelijk nog aardig wat precisie. Deze werkt alleen als je de camera correct gekanteld en op een goede afstand van je gezicht houdt. Daardoor is de vingerafdrukscanner achterop voor veel gebruikers een betere optie.

Geen gezichtsontgrendeling

Hoewel er onlangs geruchten opdoken dat Samsung aan zijn eigen variant van Apples Face ID werkt, ziet het er niet naar uit dat dat al in de Galaxy S9 zit. Die is volgens bronnen op zijn vroegst pas eind 2018 klaar voor het grote publiek. Bij Face ID wordt infrarood gebruikt voor een nauwkeurige scan van het hele gezicht. De irisscanner van Samsung kijkt echter alleen naar je oog.

De Samsung Galaxy S9 wordt volgens de laatste geruchten eind februari officieel onthuld. Het toestel heeft nog altijd een voorkantvullend scherm, met nog kleinere randen aan weerszijden van het beeld. Achterop zit een dubbele camera. De verwachting is dat de S9 vervolgens vanaf het voorjaar te koop is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu