Galaxy S9-update verbetert camera met nachtmodus van Galaxy S10
Rens Blom

Samsung brengt de camera-nachtmodus van de Galaxy S10 ook naar oudere toestellen. De Galaxy S9 (Plus) is als eerste aan de beurt en ontvangt nu een update. Dit moet je weten over de nachtmodus.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S9 krijgt nachtmodus

De Samsung Galaxy S10 heeft een nachtmodus in de camera-app en die komt nu ook naar de Galaxy S9 en S9 Plus. De feature zit in de beveiligingsupdate van juni, die momenteel uitrolt in Aziatische landen.

De update verschijnt naar verwachting binnen enkele dagen ook in Nederland. Omdat de S10 en S9 dezelfde camerahardware gebruiken, zou de nachtmodus op beide toestellen vergelijkbaar presteren. Je vindt de nachtmodus in de carousel van de camera-app.

Samsung Galaxy S10 geruchten

Fotograferen in het (schemer)donker gaat een smartphone lastiger af dan overdag. De camera vangt immers minder licht en produceert een donkere afbeelding met minder detail, minder mooie kleuren en meer ruis. Een speciale nachtmodus biedt uitkomst. Deze doet er een paar seconden langer over om een foto te maken en vangt zo meer licht. Dit resulteert in een lichtere foto met betere kleuren en meer detail.

Note 9 komt ook aan de beurt

De nachtmodus komt ook naar de Galaxy Note 9 en moet ook op dit toestel praktisch dezelfde beeldkwaliteit leveren. Het is onduidelijk wanneer de update beschikbaar komt; Samsung heeft hier nog geen informatie over verstrekt. Aangezien de S9-serie nu aan de beurt is, is het aannemelijk dat de Note 9 snel volgt. Of andere, goedkopere Galaxy-smartphones ook een nachtmodus-update krijgen, is onduidelijk.

Samsung Galaxy Note 10 Pro-versie

Een nachtmodus is overigens niet voorbehouden aan Samsung-toestellen. De Google Pixel 3, Huawei P30 Pro en OnePlus 7 Pro hebben bijvoorbeeld ook een speciale stand voor fotografie in het donker.

Als je een Galaxy S9 (Plus) hebt, krijg je de update vanzelf binnen. In de instellingen kun je bij ‘Software update’ handmatig controleren of de update voor jouw toestel beschikbaar is. Zo ja, dan is het slim om de update via wifi te downloaden en installeren, aangezien het updatebestand behoorlijk groot is. Heb jij de update al binnen?

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.