Samsung: ‘goedkopere smartphones krijgen ook irisscanners’

Thomas Haenen
4 augustus 2016, 11:58
2 min leestijd
Samsung: ‘goedkopere smartphones krijgen ook irisscanners’

De Galaxy Note 7 is de eerste smartphone van Samsung met een irisscanner, maar waarschijnlijk niet de laatste. Het bedrijf zegt dat zijn goedkopere modellen de feature in de toekomst mogelijk ook krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung irisscanners

Samsung zal niet alleen vlaggenschepen van irisscanners voorzien, zo heeft topman DJ Koh laten weten in een interview met ZDNet. “We hebben een roadmap voor de uitrol van deze technologie en zullen die nauwgezet volgen. Door verdere kostenbesparing zullen irisscanners naar verloop van tijd hun weg vinden naar midrange smartphones,” aldus Koh, hoofd van Samsungs mobiele divisie.

Koh verwijst daarmee waarschijnlijk naar nieuwe modellen in de Galaxy A-serie. Die reeks van middenklassers werd dit jaar voor het eerst voorzien van vingerafdrukscanners. Adviesprijzen in de reeks lopen van 200 tot iets meer dan 400 euro. Daarmee zijn ze grote kanshebbers voor de volgende set irisscanners.

galaxy note 7 preview

Eerder deze week onthulde Samsung de Galaxy Note 7, zijn eerste smartphone met de irisscanner. Volgens Koh is het bedrijf echter al geruime tijd bezig met de technologie: irisscanners zouden al ruim drie jaar in ontwikkeling zijn bij Samsung. Koh noemt het de beste beveiligingsmethode, omdat het meer veiligheid biedt. Vooralsnog kan de irisscanner enkel gebruikt worden om de Note 7 te ontgrendelen en om in te loggen bij verschillende websites, maar Samsung zegt dat het op termijn bredere ondersteuning wil bieden. Het bedrijf gaat een api aanbieden waarmee ontwikkelaars verificatie via de irisscanner kunnen toevoegen aan hun app of dienst.

Galaxy Note 7 irisscanner

In onze Samsung Galaxy Note 7 preview gaven we aan dat de technologie vooralsnog enkele kuren heeft. Zo moet je de scanner op de juiste afstand houden, bij voorkeur recht voor je ogen en niet met een rare hoek. Ook direct zonlicht op de lens zorgt voor problemen, terwijl gebruikers met een bril of contactlenzen soms ook iets meer geduld moeten hebben.

Volgens Koh wordt Android nog vaak als onveilig besturingssysteem gezien. “Android zou vergeleken met de concurrentie onveilig zijn en we willen met nieuwe, uitgebreidere beveiligingssoftware met dat beeld breken,” zegt Koh. De Note 7 beschikt ook nog over een vingerafdrukscanner en Knox, Samsungs beveiligingsplatform.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu