De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nieuw Samsung-toestel met QHD-scherm duikt op in benchmark

Gijs Ettes
3 april 2014, 13:10
2 min leestijd
Nieuw Samsung-toestel met QHD-scherm duikt op in benchmark
Metalen Galaxy S5

In een benchmarktest is een nieuw Samsung-toestel opgedoken met typenummer SM-G906S en een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels; aanzienlijk hoger dan de resolutie van het display van de Galaxy S5. Het typenummer van het nieuwe toestel lijkt echter veel op die van de S5 (SM-G900), waardoor de kans aanwezig is dat het hier gaat om een nieuwe variant van die telefoon met andere specificaties. In de benchmarktest is te zien dat de SM-G906S beduidend minder scoort, wat mogelijk duidt op een toestel dat is voorzien van hardware die nog niet volledig gebruiksklaar is.

Er gaan al langer geruchten over een metalen Galaxy S5 met een QHD-scherm die in mei wordt gelanceerd onder de luxueuze F-lijn van Samsung. De huidige S5 heeft nog een behuizing van plastic die weliswaar waterdicht is, maar niet de premium feel heeft die past bij een smartphone van een 699 euro. Mocht er een Galaxy S5 met een behuizing van metaal en een beter scherm verschijnen, dan wordt deze mogelijk nóg duurder.

De Galaxy S5 in het kort

galaxy s5 samsung-toestel

De Galaxy S5 is het vlaggenschip van Samsung voor 2014. Het toptoestel, dat volgende week vrijdag verschijnt, volgt de mateloos populaire Galaxy S4 op die Samsung vorig jaar uitbracht.

De Galaxy S5 heeft een 5,1 inch-scherm (super-amoled) met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een rappe Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. Met de 16 megapixel-camera aan de achterzijde kunnen video`s in 4K worden geschoten. Daarnaast moet de camera sneller focussen dan voorheen, zodat je altijd scherpe foto’s maakt.

Het Samsung-toestel draait op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) met daaroverheen Samsungs vernieuwde TouchWiz-skin. Met de hartslagmeter kun je – in combinatie met de vernieuwde S Health-app – precies zien hoe het met je fysieke gesteldheid is.

De beste Galaxy S5 aanbiedingen

De eerste Galaxy S5 aanbiedingen zijn al bekend. Check hieronder de goedkoopste en meest recente aanbiedingen van verschillende telecomproviders.

Het laatste nieuws over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu